Osmaniye'de Toplu Nikah

Osmaniye - Kadirli Belediyesince düzenlenen toplu nikah töreniyle 20 çift dünya evine girdi.

Gençlik ve Kültürevi'nde gerçekleştirilen toplu nikah töreninde, Belediye Başkanı Ömer Tarhan 20 çiftin nikahını kıyarken, Kaymakam Necip Çakmak ve katılımcılar ise şahitlik yaptılar.

Tarhan, ilçede resmi nikahı olmayan çiftlerin kalmayacağını belirterek "Dini nikahın yanında resmi nikahın da çok önemli olduğunu unutmamak gerekir. Resmi nikahın olmaması nüfus sayımına eksik olarak yansımaktadır. Ayrıca resmi nikah olmadan kadınlarımız bir olumsuzluk durumunda hiç bir hak iddia edemiyor ve ortada kalıyorlar. Bundan dolayı toplu nikah organize etmeyi uygun bulduk" dedi.

Kaymakam Çakmak ise evliliğin önemine değinerek "Resmi nikahın olmaması halinde çocuklarımız ve sizler, devletimizin tüm imkanlarından yararlanamamaktadır. Her insan gibi sizinde yasal haklarınız var. Bunlardan en güzel şekilde yararlanın. Devlet olarak resmi nikahı yapılan ailelerimize ve çocuklarımıza imkanlar ölçüsünde gerekli desteği vereceğiz. Böyle sosyal ve önemli bir hizmete imza atan Belediye Başkanı Ömer Tarhan ve diğer emeği geçenleri teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Nikahları kıyılan çiftlere Kadirli Belediye Başkanlığı tarafından altın ve çeşitli hediyeler, kaymakamlık tarafından para yardımında bulunuldu.

Kaynak: AA