Malatyalı Down Sendromlu Gencin Başarısı

Down Sendromlu Cengizhan Dönmez, "En büyük idealim Dünya Şampiyonu olup İstiklal Marşı’nı söyletmektir" dedi.

Malatyalı Down Sendromlu Gencin Başarısı
Down sendromlu olarak 1990 yılında Malatya’da dünyaya gelen Cengizhan Dönmez, akademik kariyerinin yanına yüzme sporunda da 7 yıldır başarılması güç olan Türkiye Birinciliğini sürdürerek Ekim ayında Portekiz’de yapılacak olan Down Sendromlular Dünya Şampiyonası’na katılacak.

Konya’da yapılan Down Sendromlular Bölge Yarışmasında dört stilde, 50m serbest, 50m sırt, 50m kelebek, 200m serbest dallarda Türkiye rekorlarını kırarak İç Anadolu ve Karadeniz bölgesi şampiyonu olan Dönmez, daha sonra Ankara’da yapılan Down Sendromlular Türkiye Şampiyonasında 50m serbest, 50m kelebek, 50m sırt yüzme yarışlarında Türkiye Birincisi ayrıca 200m serbeste ikinciliğini elde etti.

Dönmez’in Türkiye ve bölge şampiyonalarında elde etmiş olduğu 38 altın, 3 gümüş, 2 bronz olmak üzere toplam 43 madalyası bulunduğu belirtildi. Yüzme antrenmanlarına haftada beş gün devam eden Cengizhan Dönmez’in en büyük ideali ise dünya şampiyonu olup İstiklal Marşı’nı söyletmek.

Üniversiteyi down sendromlu olarak ilk kazanan ve devam mecburiyeti olan Gazi Üniversitesi Matbaacılık Yüksekokulu’nu başarı ile bitirerek öğrenim hayatını hiç sene kaybetmeden başarı ile tamamlayan Dönmez, aynı zaman da M.E.B’in yapmış olduğu memur sınavında 98 puan alıp Ankara 3.sü olarak derece yapıp 2010 yılında memuriyete başladı

Bütün alanlarda ilk olmayı sürdüren Cengizhan Dönmez, doktorların okuyamaz demelerine rağmen 3.5 yaşında okumayı öğrendi, bugün ise bir devlet okulunda memur olarak çalışışıyor.
Kaynak: İHA