Kocaeli'den Kısa Kısa

Kocaeli - Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Sanayi Mahallesi ve Plaj Yolu'nda bulunan yarı olimpik yüzme havuzları sıcak yaz günlerinde vatandaşlara daha iyi hizmeti verebilmek için bakıma alındı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, vatandaşların, özellikle de çocukların yaz aylarındaki önemli tercih noktalarından biri olan ve ücretsiz hizmet veren havuzların bakım çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Geçen yıl 3 ay boyunca haftanın 6 günü hizmet veren havuzlardan yaklaşık 60 bin kişi ücretsiz olarak yararlandı. Bakım çalışmaları kapsamında havuzların hijyenik bakımlarına ciddi önem veriliyor. Söz konusu havuzların haziran ayında sezonu açacağı ve programların ise önümüzdeki günlerde ilan edileceği belirtildi.

Havuzlarından yararlanmak isteyen yaz spor okulları öğrencilerinin Vinsan'daki Gençlik Spor Şube Müdürlüğüne gelerek form doldurmaları gerekiyor. Plaj Yolu'ndaki havuzdan yararlanmak isteyenler ise formlarını Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Plaj Yolu Yüzme Havuzu'ndan temin edebilecek.

Müracaatçılardan sağlık raporu ve idrar tahlili istenecek. 18 yaş altındaki çocuklar havuza velileri ile alınacak.

-Hayvanseverler, Alikahya Hayvan Barınağı'nda piknik yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, Alikahya Geçici Hayvan Barınağı'na gelen hayvanseverler burada hayvanların bakımını yaptı, ardından piknik organizasyonu gerçekleştirdi.

Sokak hayvanlarına yönelik her türlü rehabilite ve bakımının sağlandığı barınaktaki hayvanları seven ve bakımlarını yapan hayvanseverler, yanlarında getirdiği yiyeceklerle piknik yaptı.

Hayvanseverler köpek kulübelerindeki yavru ve yetişkin köpeklerle yakından ilgilendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürü Fatma Dilber Zehiroğlu, hayvanseverlerin yapmış olduğu bu ziyareti çok duyarlı bulduğunu söyledi.

Hayvanların bakım ve sorumluluğunun ağır olduğunu vurgulayan Zehiroğlu, bu doğrultuda hizmetleri aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

-"Kafesten Bir Kuş Uçtu" oyunu büyük ilgi gördü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "29'uncu Gençlik Günleri"nde, Ken Kesey'in "Kafesten Bir Kuş Uçtu" adlı oyunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarınca sergilendi.

Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde oynanan oyun İstanbullu sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı.

Yunus Emre Bozdoğan'ın yönetmenliğini yaptığı oyunda, Barış Falay, Eylem Tanrıver, Engin Benli, Aydın Sigalı, Erdem Irmak, Tekin Ezgütekün, Cemal Aldiç, Taylan Ertuğrul, Mehmet Beyazıt, Aytek Mete Elgün, Volkan Dinç, Talha Kaya, Nuri Karadeniz, Ozan Şahin, Utku Oğuz, Işık Öztorun, Seçil Onur, Nurcan Tural, Senem Akman ve Çağrı Mengüç rol alıyor.

Kocaeli'de ve tüm yurtta gerçekleştirilen festivallerde büyük alkış alan oyunda tutuklu olduğu cezaevinde çalışmaktan kurtulmak için deli taklidi yapan ve teşhis için akıl hastanesine gönderilen Randle P. McMurphy özelinde "Deli kimdir? Delileri sistem mi yaratır? Hangimiz deliyiz ya da akıllı" sorularına yanıt aranıyor.

Oyunun dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Funda Çebi Bozdoğan, ışık tasarımı ise Cafer Yiğiter'e ait.

-"Dünya Çiftçiler Günü" Akmeşe'de kutlandı

Dünya Çiftçiler Günü, İzmit Ziraat Odası ve İzmit Belediyesince Akmeşe'nin Sultaniye köyünde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Akmeşe'nin Sultaniye köyünde düzenlenen törene katıldı.

Karaosmanoğlu burada yaptığı konuşmada, köy yolları, musluklardan akan su, köy içi düzenlemeleri, ücretsiz veteriner ve ziraat mühendisi hizmetleriyle Büyükşehir'in her zaman çiftçinin ve köylünün yanında olduğunu söyledi.

Şenliğe, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve çok sayıda çiftçi katıldı.

"Büyükşehir olarak her zaman köylünün yanındayız" diyen Karaosmanoğlu şöyle konuştu:

''Dünya ne kadar ileriye giderse gitsin, çiftçisi güçlü olan ülke güçlüdür. 'Kentte ne varsa, aynısını köylerimize de götüreceğiz' dedik. Çok şükür, bu konuda da mahcup olmadık. Bugün Kocaeli'nde kent merkezinde ne varsa, köylerinde de aynısı var. Çocuklarımız için oyun gruplarından doğalgaza, köy fırınlarından sosyal tesislere, köy meydanlarından otoyol kalitesindeki asfalt yollara kadar köyümüze ve köylümüze hizmet ettik. Köylerimize atıksu arıtma tesisleri kuruyoruz. Köylerimize veteriner ve ziraat mühendisi gönderiyoruz. Bu güzel vatanın topraklarını işleyen, ondan değer üreten çiftçimizin alın teri hiçbir şeyle ölçülemez.''

Kaynak: AA