İzmit'ten Kısa Kısa

Kocaeli - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kültür Sanat Platformu çalışmaları kapsamında, tiyatro ve sinema sanatçılarıyla toplantı yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamada, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın ev sahipliğinde Ramada Plaza İzmit Otel'de gerçekleşen toplantıya sanatçıların büyük ilgi gösterdiği bildirildi

Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Veysel Sami Berikan, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularından Engin Benli, Fatih Sevdi, Şafak Karali, Bülent Baytar, Seçil Mutlu, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Sema Göktaş, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkan Yardımcısı Sinan Taşkan, Oyun İstasyonu Genel Sanat Yönetmeni Kadir Yüksel, Gülabi Turan ve çok sayıda sanatçı ve akademisyen katıldı.

İzmit'in sanatla iç içe olmasına büyük önem verdiklerini söyleyen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan "İzmit sanatın ve sanatçının yanında olan, sanata önem veren bir şehirdir. Bizde buradaki yerel yöneticiler olarak sanatı geliştirmeye, sanatçılara uygun koşulları sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü biz Atatürk'ün dediği gibi 'sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' felsefesine yürekten inanıyoruz. Bu şehirde sanatçılar olmazsa, bu şehirde sanat olmazsa bu şehir şehir olmaz" dedi.

-Belediye personeline beden dili eğitimi verildi

İzmit Belediyesi çalışanlarına sözsüz iletişim eğitimi verildi.

İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nce Ahmet Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde verilen eğitime 83 belediye çalışanı katıldı.

Yaklaşık 6 saat süren eğitim Umut Ahmet Tarakçı ile Nuri Murat Avcı tarafından verildi.

Türk ve dünya liderlerinin beden dilinin doğru kullanmasının diplomatik ilişkilerde ne derece önemli olduğu konusunda örneklerin verildiği seminerde, beden dili uygulamalı olarak anlatıldı.

-Geri dönüşüm projesine destek olan okullar ödüllendirdi.

İzmit Belediyesi, geri dönüşüm projesine destek olan okulları ödüllendirdi.

Ambalaj atıklarının kaynağından ayrı toplama projesine destek veren Muammer Dereli Anadolu Öğretmen Lisesine bilgisayar, İzmit Kız Meslek Lisesi Anaokuluna Laptop ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İlköğretim Okuluna bulaşık makinesi ile çay makinesi verildiğini bildirdiler.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz hediyeleri okul müdürlerine teslim edildiğini belirterek, geri dönüşüm projesine destek olan okulları ödüllendirilmeye devam edeceklerini kaydetti.

-İZMEK kursiyerlerinin eserleri sergileniyor

İzmit Belediyesi ile İzmit Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde açılan İZMEK kursiyerlerinin eserlerinin yer aldığı Erenler, Topçular ve Tüysüzler Mahallesi'nde bulunan kurs merkezlerinin sergileri törenle açıldı.

Açılışa İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, İzmit Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, Ak Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Topçular Mahalle Muhtarı Naz Hanım Yazar, Erenler Mahalle Muhtarı Yaşar Eker, Tüysüzler Mahalle Muhtarı Selahattin Harata, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Doğan, İZMEK'in adeta halk üniversitesine dönüştüğünü belirterek, "Şu ana kadar 10 bin kursiyerimiz oldu. Kadınlarımız kışın kurslarda, yazın sergilerde buluşuyor. Halk eğitimle belediyemizin ortak çalışması Türkiye'ye örnek bir çalışma oldu" dedi.

-Atık yağ projesine öğrenciler de destek oluyor

İzmit Belediyesi'nin atık yağ projesine ev hanımlarının yanı sıra öğrencilerin de büyük destek olduğu bildirildi

Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce yürütülen çalışmalara, Kocaeli Üniversitesi İktisat, Kamu Yönetimi, Radyo Televizyon, Biyoloji ve Çevre Mühendisliği fakültelerinin öğrencileri, Kent Konut 3'üncü etap ve yürüyüş yolunda atık yağ konusunda vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu.

Öğrenciler ayrıca evlerden topladıkları 150 litre bitkisel atık yağı, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz'e teslim etti.

- Zabıta, seyyar satıcılara göz açtırmıyor

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri seyyar satıcılara karşı denetimlerini sıklaştırdı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Karabaş Mahallesi İstiklal Caddesi Ulugazi İlköğretim Okulu önünde kaldırımı işgal etmek suretiyle hayvan figürleri satan seyyar satıcının mallarına el koydu.

Satıcıya, kabahatler kanunu'nun 38/1 maddesi uyarınca 88 lira idari para cezası kesildi.

Kaynak: AA