İzmir'deki Kayıp Avukat

İzmir - İzmir'in Torbalı ilçesinde 30 aydır haber alınamayan avukat Mümtaz Baytekin'in kaybolmasıyla ilgili davaya devam edildi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya müebbet hapis cezasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Ceyda Y. ve eşi Erdoğan Y., kayıp avukatın kardeşleri Ergin ve Yıldırım Baytekin ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı İbrahim Engin, bir önceki duruşmadaki mütalaasını tekrarladığını, tutuklu sanıklar Ceyda Y. ve Erdoğan Y'nin ağırlaştırılmış müebbet, tutuksuz sanık D.A'nın 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istediğini bildirdi.

Sanık Erdoğan Y. önceki savunmalarını tekrarladığını, suçlamaları kabul etmediğini, deliller toplandığı için tahliyesini istediğini söyledi.

Sanık Ceyda Y. de, suçsuz olduğunu belirterek, "Bu olayın hiçbir yerinde benim olmam mümkün değildir" dedi.

Ceyda Y'nin avukatı Ercan Dönmez'in mütalaaya ilişkin savunmasını yapacağı sırada, mahkeme salonunda izleyici bölümünde oturan maktul Mümtaz Baytekin'in yakınları Ekrem ve Yıldırım Baytekin'in, avukat Dönmez'e ve sanık Ceyda Y'ye sözle müdahalede bulundu. Ekrem ve Yıldırım Baytekin, Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz'ın talimatıyla polis tarafından salondan çıkarıldı.

Mahkeme heyeti, Yıldırım ve Ekrem Baytekin'in birer gün disiplin hapsinde tutulmasına karar verdi.

Heyet, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, hakkında yakalama emri bulunan firari sanık Erbay Y'nin yakalama kararının devamına, dosyadaki HTS raporlarının bilirkişi tarafından incelenmesine ve kayıp Mümtaz Baytekin'in sanıklar ile davada tanıklık yapan kişiler arasındaki görüşmelere ilişkin rapor hazırlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

-Olay-

Torbalı'da yaşayan avukat Mümtaz Baytekin'in 6 Kasım 2010'da kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, avukatın cep telefonunun son olarak Uşak'tan sinyal verdiğini belirlemiş ve daha önce yanında sekreter olarak çalışan, evlendikten sonra Uşak'a yerleşen Ceyda Y.,kocası Erdoğan Y, ile Erdoğan Y'nin ağabeyi Erbay Y'nin sevgilisi D.A'yı gözaltına almıştı.

Soruşturma aşamasında, Mümtaz Baytekin'in eski sekreteri Ceyda Y. ile kocası Erdoğan Y. ve D.A. tutuklanmış, yurt dışında olduğu belirlenen Erbay Y. hakkında da yakalama kararı çıkartılmıştı. D.A. daha sonra tahliye olmuştu.

Aramalara rağmen Mümtaz Baytekin'in izine rastlanmazken, Baytekin'in 35 TMV 76 plakalı otomobili, Buca'da bir apartmanın otoparkında terk edilmiş halde bulunmuştu.

Kaynak: AA