İstanbul'da Polis Şiddeti Kameralara Yansıdı

İstanbul'da bir turizm şirketine gelen polisler, 7 aylık hamile kadını itekledi, kadının gözleri önünde kocasını acımasızca dövdü.

İstanbul'da Polis Şiddeti Kameralara Yansıdı
İstanbul'da bir turizm şirketine gelen polisler, 7 aylık hamile kadının gözleri önünde kocasını dövdü. Dükkana girip müşterilerin yanında aynı ailenin 3 ferdini döven polisler, hamile kadını ittirdi. Polisten dayak yiyen Sabri Çelebi yaşadıklarının dehşet olduğunu söyleyip, yetkililerden yardım istedi. Olaylardan sonra Çelebi polislerden şikayetçi olurken, polisler de'memura mukavemet'suçundan Çelebi'den şikayetçi oldu.

Beyoğlu Talimhane Kocatepe Mahallesi'nde yaşanan olayda turizm şirketine gelen 10 polis, daha önce sokakta tartıştıkları Sabri Çelebi'yi, 14 yaşındaki kardeşi Mehmet Emin Çelebi'yi ve market işletmecisi Beşir Çelebi'yi darp ederek gözaltına almak istedi. Bu sırada şirkette olan Sabri Çelebi'nin 7 aylık hamile eşi polislere engel olmaya çalıştı. 7 aylık hamile eşi polis tarafından ittirilen Sabri Çelebi olaya tepki gösterdi. Bunun üzerine polisler Sabri Çelebi ve 14 yaşındaki Mehmet'i hamile kadının önünde dövmeye başladı. Kadının çığlıklarına ve turizm ofisinde bulunan turistlere aldırış etmeyen 10 polis, iki kardeşi öldüresiye dövüp gözaltına aldı. Aynı anda Sabri Çelebi'nin ortanca kardeşinin turizm firmasının hemen karşısındaki markete de giren bir başka ekip, markette de Beşir Çelebi'yi döverek göz altına aldı.

HAMİLE EŞİNİN GÖZLERİ ÖNÜNDE DAYAK YEDİ

Olayı anlatan polis mağduru Sabri Çelebi, "Kardeşim Mehmet'i karşıda yine bize ait olan marketten pos makinesi almaya gönderdim. O sırada sokaktan geçen motosikletli polisler kardeşimin ayağını ezmiş. Kardeşim de bağırarak yavaş olun demiş. Kardeşimin sesini duyunca dışarı çıktım. 14 yaşındaki çocuğun boğazını sıkıp tartakladıklarını görünce müdahale ettim. Kardeşimi ellerinden aldım. O sırada market işleten ortanca kardeşim Beşir Çelebi'de geldi. Polislerden biri bize saldırı var diyerek telsizden anons geçince bir anda çok sayıda polis geldi. Gelen takviye ekip kardeşim Beşir'i dükkandan döverek alırken, beni ve 14 yaşındaki kardeşimi de turizm şirketinde 7 aylık hamile eşimin ve müşterilerimin gözü önünde döverek gözaltına aldılar. Hiçbir suçumuz yokken dayak yiyip, karakola götürüldük. Kamerada her şey net bir şekilde gözüküyor. Benim tek isteğim yetkililerin bu polislere dur demesi. Bu kadar polisin bana saldırmasını kınıyorum. Ben burada esnaflık yapıyorum. Yıllardır buradayım, mahalleliye sorun hakkımda kimse kötü laf etmez. Bu yaşadıklarım psikolojimi bozdu. Kadın,çocuk demeden içeri dalıyorlar. Eşim çocuğumuzu düşürse bunun hesabını kim verecekti? Benim küfür ettiğim yönünde ifade vermişler. Yalan söylüyorlar."diye konuştu.

Çelebi ailesinin avukatı Zafer Küçük de, olaydan sonra tarafların karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi olduğunu belirterek, "Biz 10 polis hakkında şikayetçi olduk onlar da müvekkilim hakkında görevli memura mukavemet suçundan şikayetçi oldu" dedi.