İstanbul'da Burhaniye Farkı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, İstanbul CNR Fuar Merkezinde düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet Günleri’ne katılan belediye farkını ortaya koydu.

Burhaniye Belediyesinin 6 proje ile katıldığı fuarın açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Burhaniye Belediyesinin de aralarında bulunduğu 64 belediye’nin hayata geçirdiği projeler görücüye çıktı. Daha önce Ankara ve İstanbul’da düzenlenen ve ülkenin değişik yerlerinden toplantıya katılan belediyeler, İstanbul CNR fuarına katılmak için projelerini sunarken Burhaniye Belediyesi de bu toplantılara 16 projesiyle katılmıştı. Düzenlenen her iki toplantıda sunulan projeleriyle ilgi odağı olan ve övgüye değer bulunan Burhaniye Belediyesi, değerlendirmeler sonucunda Yeni yapılan Şehirler Arası Otobüs Terminali, Kemer Pazarı Restorasyonu ve Belediye Yeni Hizmet Binası, Kentsel Gelişim kapsamında; Ahmet Akın Kültür Merkezi, Burhaniye Sokağı Sağlıklaştırılması ve Hüsnü Pazarbaşı (Eski Sabunhane) Restorasyonu sanat- tarih-kültür- turizm kapsamında olmak üzere 6 projesi ile fuara katıldı.

Fuarın açılışında, katıldığı her platformda olduğu gibi farkını ortaya koyan Burhaniye Belediyesi, fuarda ki standı ile de yine göz doldurdu. Tüm gün ziyaretçi akınına uğrayan Burhaniye Belediyesi standı, halkın gösterdiği yoğun ilgiye karşılık, standa ziyarete gelen siyasetçi ve ünlü simalarla da dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretinin yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem İnce, Umut Oran, Gökhan Günaydın; CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Milletvekilleri çeşitli il ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra Onur Akın ve Ali Altay gibi ünlü isimler de standı ziyaret etti. Akın akın gelen ziyaretçilerin tebriklerini tek tek kabul eden Başkan Akova fuardaki Burhaniye Belediyesinin gördüğü ilgiyle mutlu olduğunu ve ne kadar doğru işler yaptıklarının göstergesi olduğunu söyledi.

Tüm gün yoğun bir ilgiliyle karşılaşan Burhaniye Belediyesi standı Burhaniye ismini uluslararası bir platformda daha tanıtarak ilçenin tanıtımına büyük katkılarda bulundu. 2 Haziran 2013 Pazar gününe kadar devam edecek olan fuarda Burhaniye Belediyesi ilçe belediyelerinin içinde en fazla projesiyle katılan belediyeler arasında olma özelliğini de elinde bulunduruyor.
Kaynak: İHA