İstanbul'da ‘Bayraklı’ Rüzgarı

Kentsel Dönüşüm sürecinde, ortak bir bilinç oluşturmayı amaçlayan ‘Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Fuarı’, İstanbul’da kapılarını açtı.

İstanbul'da ‘Bayraklı’ Rüzgarı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı fuarda, Bayraklı Belediyesi standına ilgi yoğun oldu.
Türkiye'de ilk kez düzenlenen Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Fuarı, CNR EXPO İstanbul'da kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarda birbirinden değerli belediye projelerinin tanıtımları yapılırken, Bayraklı standı bir an bile boş kalmadı. Tanıtım broşürlerinin yanı sıra kalem, şapka, tişört, anahtarlık ve Nutuk gibi hediyelerin de ziyaretçilere armağan edildiği fuarda, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, vatandaşlarla yakından ilgilendi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞARILAR DİLEĞİ
Fuara katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra stantları gezdi. Bayraklı standında Başkan Karabağ’dan da bilgiler alan Kılıçdaroğlu, çalışmalarında Karabağ’a başarılar diledi. Bayraklı Belediyesi standını ziyaret edenler arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Buca, Çiğli, Karabağlar, Menemen, Konak ve Bergama belediye başkanları da vardı. Açılışa CHP Bayraklı ilçe kadın ve gençlik kolları üyeleri de katılımlarıyla destek verdi.

"BAŞKA ŞEHİRLERDE DE DÜZENLENMELİ"
Stantları gezerek, belediyelerin projelerini inceleyen Başkan Karabağ, fuarı değerlendirdi. Karabağ, “Sosyal demokrat belediyeciliğin anlatılması bakımından anlamlı ve başarılı bir fuar. Biz 8 proje ile katılıyoruz. Halkın katılımının yoğun olduğu şehirlerde, halkın projeleri görmesi açısından diğer şehirlerde de yapılması gerektiğini düşünüyorum. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile milletvekili ve belediye başkanlarımız stantlarımızı ziyaret etti. Bayraklı’nın tanıtımı için faydalı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Yoğun ziyaretçi akını ve ziyaretlerle ilk günün geride kaldığı fuarda düzenlenecek seminerde, İstanbul'un sahnesi olarak adlandırılan 'Beyoğlu Kentsel Dönüşüm-Tarlabaşı Deneyimi' projesinin detayları aktarılacak.

FUAR 1 HAZİRAN'DA SONA ERECEK
Aynı gün “Esenler'de Yerinde Dönüşüm” projesi, kentsel dönüşüm sonrasında önemli bir sorun olarak görülen atık yönetimi ve kentsel dönüşüm uygulamalarına da dikkat çekilecek. 1 Haziran’da sona erecek fuarda sergilenen ürün grupları arasında; kent mobilyaları, park, bahçe düzenlemesi ekipmanları ve donanımları; belediye araç ve ekipmanları; geçiş ve aktarma sistemleri; altyapı, su, gaz, yol, malzeme ve ekipmanları; spor ve eğlence tesisi ekipman ve donanımları, spor malzemeleri; elektrik, elektronik, bilgisayar, otomasyon ve yazılım; güvenlik, yangın, iş sağlığı ve güvenliği sistemleri ile belediye demirbaş ve tüketim malzemeleri yer alıyor.
Kaynak: İHA