İğdır’da Banka Yetkilileriyle ‘Kentsel Dönüşüm’ Toplantısı

Iğdır'da, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ‘Kentsel Dönüşüm’ kapsamında ildeki banka yetkileri ile bir araya geldi.

İğdır’da Banka Yetkilileriyle ‘Kentsel Dönüşüm’ Toplantısı
Iğdır Valiliği toplantı salonunda yapılan toplantıya; Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Banu Aslan Can ve kentteki banka şubelerinin yetkilileri katıldı.

Burada konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdür Banu Aslan Can, ‘Kentsel Dönüşüm’ kapsamındaki faaliyetlerin hız kazanabilmesi için en önemli aşamalardan birinin de vatandaşlara sağlanacak finansal destek olduğunu söyledi.

Can, “Kentsel Dönüşüm Yasası olarak bilinen 6306 Sayılı Yasa çok önemli bir fırsattır. Biz müdürlük olarak bu fırsattan vatandaşlarımızı yararlandırmaya, ilimizde vatandaşlarımızı güvenli, yaşam standardı yüksek konutlarda barındırmaya kararlıyız. Vatandaşlarımız artık yasanın, vergi ve harç muafiyetleri gibi birçok finanssal destek avantajlarının farkında. İlimizdeki bankaların siz değerli temsilcilerinden ricam, finansal desteklerden yararlandırma noktasında hiçbir gecikmeye mahal vermeksizin, Bakanlığımız protokolü çerçevesinde gerekli işlemlerin ivedilikle yürütülmesidir” dedi.

Toplantı, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Ekber Düzci’nin sunumunun ardından banka temsilcilerinin sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu.
Kaynak: İHA