Gümüşhane'de Kent Ekonomileri Formu Düzenlenecek

Gümüşhane - Gümüşhane'de "Kent Ekonomileri Forumu" düzenlenecek.

AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane'nin son 10 yılda gerçekleştirdiği büyük yatırımlarla kabuğunu kırmaya başlayan bir il konumuna doğru emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

Gümüşhane'nin ciddi şekilde ekonomik yapısının güçlendirilmesi ve marka kent kimliğini belirlemek için 28 Mayıs'ta "Kent Ekonomileri Formu" düzenleyeceklerini ifade eden Çimen, şunları kaydetti:

"90'a yakın katılımcıyla 10 masada yürütülecek ve gün boyu sürecek forumun her anlamda bir 'beyin fırtınası' olması için gereken çalışmaları tamamladık. Kent Ekonomileri Forumu ile Türkiye genelindeki ekonomik kalkınmanın, ilerlemenin sürdürülebilir hale gelebilmesi için illerde ne yapılabilir, şehirlerin ekonomileri daha fazla nasıl geliştirilebilir, illerde hangi sektörler öne çıkartılabilir ve marka kentler nasıl inşa edilebilir gibi çalışmalar yapılmaktadır. Amaç, kentlerin kendi geleceklerine sahip çıkarak, gelecek projeksiyonlarını netleştirmelerine zemin hazırlamaktır. Bu kapsamda şehrimizde de bir toplantı düzenleniyor. Biz AK Parti İl Başkanlığı olarak, şehrimizdeki bu toplantının sadece sekreteryalığını yapıyoruz ve bu oluşumun bu anlamda sadece hizmetkarıyız."

Kent Ekonomileri Forumu'nun Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde yapılacağını bildiren Çimen, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Katılımcılar danışma kurulu tarafından belirlenmiş olup, Gümüşhane'de ticaretle uğraşan iş adamı, ekonomi ve toplumsal dokumuzla ilgilenen sivil toplum örgütleri, kamu kurum müdürleri, belediye başkanları, meclis üyeleri, sendika temsilcileri, gazete sahipleri ve gazeteciler, maden firması yetkilileri ve oda başkanlarından oluşturulmuş bir gruptur. Salı günü Gümüşhane'nin geçmiş 10 yılı ile gelecek 10 yılının nasıl olması gerektiğini şehrin tüm bileşenleriyle konuşmak istiyoruz. Gümüşhane'de kentin ekonomik anlamda dinamiklerini ne kadar kullanabiliyoruz, gerçekten bir plan ve koordinasyon bütünlüğümüz var mı, bunların masaya yatırılması adına önemli bir adım atacağımızı düşünüyoruz. Şehrimiz için hangi projeler yapılmalı, kimler bu konuda neler yapmalı, devlete düşen görevler nelerdir, bunların cevaplarını bu çalıştayda bulma şansını elde edeceğiz."

Kaynak: AA