Gto Seçimlerden Sonraki İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Gaziantep - Gaziantep Ticaret Odası geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen seçimlerin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, Meclis Başkanı Ali Yener, meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmasında, yeni yönetime ve meclis üyelerine başarılar dileyerek, Gaziantep'e el ele hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

Hizmetlerinden dolayı eski başkanlara, yönetim kurulu, meclis ve meslek komite üyelerine teşekkür eden ve kendilerine yüklediği misyonun bilincinde olduklarını belirten Yener, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ülkemizin en köklü odalarından biri olan Gaziantep Ticaret Odasının komiteleriyle, meclisiyle, yönetim kurulu ile önemli çalışmalar yapacağına olan inancım tamdır. Gaziantep'teki tüm ekonomik sivil toplum kuruluşlarının üst çatı örgütü olan Gaziantep Ticaret Odasının kentin ekonomik odakları ile uyum içinde çalışacağına inanıyorum. Gaziantep'i ve ülkemizi her alanda yukarılara taşıma, hepimizin sorumluluğudur. Bu yeni dönemde ve değişen dünya ekonomisinde Gaziantep'i yeni bir vizyonla yüksek teknolojili üretimin, Ar-Ge'nin, yenilikçi teknolojilerin merkezi olması için çalışmamız ve buna göre bir vizyon koymamız gerektiğini düşünüyorum. Ekonomik ve sosyal gelişmişliğimizin sürdürülebilir olması buna bağlıdır. Kentimize ve ülkemize hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız. Biz devredilen hizmet bayrağını daha yükseğe çıkarılması için emek sarf edeceğiz. Birlik, beraberliğin, barışın ve huzurun olmadığı yerlerde ne üretim ne de ticaretin olmayacağının bilinci içerisindeyiz."

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ise 2012 yılında Türkiye'nin en büyük 1000 ihracatçı firması arasında Gaziantep'ten 71 firmanın yer aldığını, Gaziantep'in ihracatçı firma sayısı olarak İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldığını, hedeflerinin ilk beş olduğunu vurguladı.

Ülke ekonomisi açısından önemli ve güzel gelişmelerin yaşandığını, uluslararası derecelendirme kuruluşlarının ülkenin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltilmesinin önemli fırsat olduğunu ve yabancı sermaye girişini önemli ölçüde artıracağını aktaran Bartık, şunları kaydetti:

"Yatırım yapılabilir ülke seviyesine taşınmamızı önemli bir gelişme olarak görüyoruz. Yatırım yapılabilir en güvenli liman olarak Türkiye'nin görülmesi sevindiricidir. Gaziantep için hayati olan hiçbir projemizden vazgeçmeyiz. Yeni dönemde daha güçlü bir GTO olarak el ele dayanışma içinde Gaziantep için tüm projelerimizi hayata geçirmeye kararlıyız. Güçlenen sanayisiyle, alternatif turizm açılımıyla, lojistikte artan gücüyle Gaziantep sadece ülkemizin değil, dünyanın önemli kentleri arasına girecektir. GTO olarak Gaziantep'in eğitiminden sağlığına, kültür sanat yaşamından tüm sosyal sorunlarına destek olmaya da devam edeceğiz. Söz konusu Gaziantep ise, Gaziantep Ticaret Odası her anlamda kendini sorumlu hissederek elini taşın altına koymaktadır. Gaziantep iş dünyasının oluşturduğu Gaziantep Ticaret Odası yaptığı her proje ile ortaya koyduğu her vizyonla sadece Gaziantep için değil, ülkesi için bir değer olmaya çalışacaktır. Gaziantep Ticaret Odası üretmeye, istihdam yaratmaya, ihraç etmeye ve ülkesinin zenginliği olmaya devam edecektir."

Kaynak: AA