"Gönüllülük Zamanı Projesi"

Osmaniye - Kadirli ve Sumbas belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği "Gönüllülük Zamanı Projesi" kapsamında 12 ülkeden 24 sivil toplum örgütü temsilcisi

Proje Koordinatörü Hakan Semercioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerarası gönüllülük esasına dayalı tarihi ve turistik yerlerin gezilmesi ile yerel yöneticilerin ziyaret edileceği projenin çok faydalı ve Türkiye'nin tanıtımı açısından önemli olduğunu söyledi.

Semercioğlu, Türk Ulusal Ajans tarafından finanse edilen proje kapsamında Gürcistan, Macaristan, Polonya, Rusya, Letonya, Ukrayna, Belarus, Litvanya, Romanya, İspanya, Azerbaycan ve Başkurdistan'dan gelen misafirlerin, bir hafta süreyle Türkiye'de kalacağını ve Osmaniye, Kadirli ile Sumbas'ın tarihi ve turistik yerlerinizi gezerek, yerel yöneticileri ziyaret edeceğini ifade etti.

Bu arada, yabancı misafirler, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan ve Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak'ı ziyaret etti.

Tarhan ve Çakmak, ziyarette Kadirli ve Türkiye'nin tarihi, kültürü ve ekonomisi hakkında bilgi verdi. Tarihi Ala Cami'yi de gezerek, sanat karihçisi Cevahir Zararsız'dan bilgi alan misafirler, hatıra fotoğrafı çektirerek, Türk insanını ve Türkiye'yi ülkelerinde en güzel şekilde tanıtacaklarını ifade ettiler.

Konuk heyet daha sonra Sumsas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya ve Sumbas Belediye Başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu'nu ziyaret etti. Gruptekilerin kentte çeşitli ziyaretlerde bulunarak tarihi ve turistlik yerleri gezecekleri bildirildi.

Kaynak: AA