Girişimcilere Yatırım Çağrısı

Kayseri - Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, yatırım yapmak isteyen girişimcilere çağrıda bulunarak "Finansman maliyetleri düştü, yatırım yapmanın tam zamanı" dedi.

KAYSO Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Boydak, yaz mevsimi ile işlerin daha da iyiye gideceğine inandıklarını söyledi.

Yatırım yapmak isteyenler için bu dönemin en uygun zaman olduğuna dikkati çeken Boydak, finansman maliyetlerinin aşağılara indiğini, bir miktar da öz kaynakla birlikte yapılacak yatırımların çok yerinde olacağını vurguladı.

Ekonomide küçük çaplı iniş çıkışlar yaşandığını ancak bunun sürdürülebilir bir büyümeye geçişin sancıları olduğunu belirten Boydak, şunları kaydetti:

"Bir süre az büyüyelim ama yeter ki memleketimiz istikrara kavuşsun. Önümüzdeki 5-6 yıl boyunca yüzde 5'in altında olmamak kaydı ile sürdürülebilir bir büyüme dönemine girelim. İnşallah o dönem yaklaşıyor. Ortalamanın üzerinde büyüme dönemine yaklaşıyoruz. Bir taraftan da seçimlerin çok olduğu bir sürece giriyoruz. 2014 yılında 3 seçim olabileceği ifade ediliyor. Türkiye'yi yoğun bir dönem bekliyor. Önceliğimizin ekonomi olması gerekiyor. Bundan sonraki süreçte Türkiye'nin birçok AB ülkesinde olduğu gibi seçimlerin çok öncelikli olmadığı bir yapıya kavuşmasını temenni ediyoruz. Bu süreçte ekonomilerde hareketlenmeler yada suni büyümeler olabiliyor. Onun için dikkati elden bırakmamamız gerekiyor. İçinde bulunduğumuz dönem de yatırıma elverişli bir dönem. "Finansman maliyetleri düştü, yatırım yapmanın tam zamanı."

Kayserili sanayiciler olarak şehrin ekonomisine katkı sağlama gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Boydak, bir kenti değerlendirirken kişi başına ödenen vergilere bakmanın en doğru yöntem olduğunu, katma değer oluşturmanın en önemli göstergelerinin bir tanesinin de kar etmek ve yapılan bu kardan vergi ödemek olduğunu söyledi.

Gelecekle ilgili pozitif olduklarını, kafalarında herhangi bir soru işareti bulunmadığını, üretmeye ve kar etmeye devam edeceklerini belirten Boydak, "Bunları hep birlikte el ele vererek yapacağız" dedi.

-Hisarcıklıoğlu'na destek

Haziran ayı sonuna kadar tüm oda ve borsalarda seçimlerin tamamlanacağını, ondan sonra da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği organ seçimlerinin yapılacağını anımsatan Boydak, "Biz KAYSO olarak, Hisarcıklıoğlu Başkanımızın önümüzdeki dönemde de vazife yapmasını arzu ediyoruz. Yarım kalan işler var. Onların tamamlanmasını teminen de bu işin doğru olacağı kanaatindeyiz. Başkanımızın gelecek dönemde iş dünyamızın en önemli çatı kuruluşu olan TOBB'da tekrar görev alması ile ilgili meclisimizin de bir arzusunun ve isteğinin olduğunu görüyoruz. Biz de zamanı gelince bu konularla ilgili çalışmamızı yaparız" şeklinde konuştu

Kaynak: AA