Giresun'da Okul Öncesi Eğitimde Hedef Yüzde 100'e Ulaşmak

Giresun - Giresun Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, 37-66 aylık çocukların yüzde 100'ünün okul öncesi eğitim fırsatını yakalamalarını hedeflediklerini bildirdi.

Akkurt, Sevinç-Mehmet Ekizoğlu Anaokulu'nun Atatürk Meydanı'nda düzenlediği Okul Öncesi Eğitim Şenliği'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, okul öncesi eğitime verdikleri öneme dikkati çekti.

Okul öncesi eğitimin çocukların gelişiminde öneminin büyük olduğunu vurgulayan Akkurt, şöyle konuştu:

"Okul öncesi eğitim, tüm sonraki eğitimlerin temelini oluşturuyor. Eğitim bilimciler, beynin biyokimyasıyla uğraşan bilim adamları çocuklarımızın zeka gelişiminin yüzde 70 oranında okul öncesi eğitim dönemde tamamlandığını kabul ediyorlar. Başka bir değerlendirmede de çocuklarımızın karakter gelişiminin de yine yüzde 80 oranında bu dönemde gerçekleştiği kabul ediliyor. Bu bakımdan 0-6 yaş döneminin eğitim kurumlarında geçirilmesi çok önemlidir. Çocuklarımızın bu dönemde kazandıkları özellikle üniversite eğitimine kadar etkisini sürdürüyor. O bakımdan çok önemsiyoruz bu dönemi."

Akkurt, Giresun'un 3-5 yaş çağ nüfusu okullaşma oranı bakımından yüzde 43'lük bir oranla Türkiye'deki 81 il arasında ilk 5'te yer aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bunu yeterli görmüyoruz. Bu dönemdeki, 37-66 ay dönemindeki çocuklarımızın yüzde 100'ünün bu okul öncesi eğitim fırsatını yakalamasını istiyoruz. Gelecek dönemde 37-66 ay arasında bulunan tüm çocuklarımızı hem bağımsız anaokullarımızda hem de ilkokul ve ortaokul bünyesinde bulunan anasınıflarımızda, eğer yeterli talep olursa, müracaat olursa liseler bünyesinde, hatta kamu kurum ve kuruluşlarının bünyesinde de anasınıfı açma imkanımız var."

Kaynak: AA