Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir - Odunpazarı Belediyesi Türk Halk Müziği Gençlik Korosu "Eskişehir ve Göçmen Türküleri" isimli konser verdi.

Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salonu'nda düzenlenen konsere, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da katıldı.

Şef Pelin Altıntaş yönetiminde Odunpazarı Belediyesi Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, dinleyenler tarafından alkışlandı.

Konserin ardından Sakallı, Altıntaş ve koro üyelerine plaket verdi.

-Eskişehir'in sanayi geleceği için kümeler bir araya geldi

Eskişehir sanayisini daha rekabetçi bir yapıya kavuşturmak ve uluslararası pazarlara yönelik işbirliği sağlanması için Eskişehir Sanayi Odası tarafından kurulmasına öncülük edilen seramik, havacılık ve raylı sistemler kümeleri bir araya geldi.

"Eskişehir Rekabetin ve Kümelenmenin Neresinde?" temalı çalıştayda bir araya gelen küme yetkilileri değerlendirmelerde bulundu. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Emrah Sazak'ın da katıldığı çalıştayda kümelere Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği hakkında bilgi verildi.

Çalıştayda seramik, havacılık ve raylı sistemler kümeleri temsilcileri kümelerin tanıtımı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Toplantıya çok sayıda küme temsilcisi sanayicinin yanı sıra akademisyenler, kalkınma ajansı ile SANGEM ve ABİGEM temsilcileri katıldı.

-Ataç, okullar ve eğitim kurumları temsilcileriyle bir araya geldi

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, okullar ve eğitim kurumları temsilcileriyle bir araya geldi.

Tepebaşı Belediyesi tarafından organize edilen toplantıya okul yöneticileri, okul aile birlikleri ve öğrenciler katıldı.

Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda bir yıllık eğitim dönemi boyunca Tepebaşı Belediyesi ile birlikte yürütülen eğitim çalışmaları değerlendirildi.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede de katıldı.

Yaklaşık 300 okulun katıldığı toplantıda, okul yönetimleri ve okul aile birlikleri Ataç'a teşekkür etti.

-Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi'nden resim sergisi

Büyükşehir Belediyesinin Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi'nde düzenlediği resim kurslarına katılanların yaptıkları eserler, Haller Gençlik Merkezi'nde kent halkının beğenisine sunuldu.

Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi resim kursunda eğitim alan kursiyerler, sezon boyunca aldıkları eğitim sonucu yaptıkları eserlerini sergilemeye başladı.

Haller Gençlik Merkezi'nde açılan sergide, 200'e yakın eser beğeniye sunuldu.

Sergi 31 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA