Diyarbakır'daki Kck Davası

Diyarbakır - Diyarbakır'da, terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin 98'i tutuklu 175 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu 43 sanık hazır bulunurken, diğer tutuklu sanıklar ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Mahkeme başkanı duruşmada, tutuklu sanıklardan Çimen Işık ile ilgili delilleri okuyarak savunma yapması için söz verdi.

Mahkeme başkanı, hazırlanan iddianamede "Mercek" ve "Papatya" isimli gizli tanıkların, sanık Işık hakkında KCK/TM yapılanması üyesi olduğu ve örgüt propagandası nezdinde faaliyetlerde bulunduğu yönünde beyanlarının olduğunu söyledi.

Sanık Işık, tercümanı aracılığıyla yaptığı savunmasında, gizli tanık ifadelerinin somut hiçbir dayanağının olmadığını öne sürerek, "Gizli tanıklara soru sormak istiyorum. Gizli tanıklar KCK/TM yapılanmasının üyesi olduğumu söylüyor. Benim üyesi olduğumu nereden biliyor. Eğer biliyorsa kendisi de üyedir. Gizli tanıkların kim olduğu belli değil" dedi.

Sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

-İstenen cezalar-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile Yüksek seçim Kurulu tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin de arasında bulunduğu 98'i tutuklu 175 sanık hakkında, "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından, 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezaları isteniyor.

Kaynak: AA