Çorum'da Typ İle 200 Kişi İstihdam Edilecek

Çorum - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca uygulanan Toplum Yararına Program kapsamında, Çorum'da 200 kişinin 3,5 ay boyunca belediyelerde istihdam edileceği bildirildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, TYP'nın uygulanması amacıyla il genelindeki 37 belediye başkanlığı ile protokol imzalandığı belirtildi.

İl genelinde toplam 200 kişinin, 3,5 ay boyunca istihdam edileceği programın 13 Haziran-30 Eylül tarihleri arasında uygulanacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Programların konusu ağaçlandırma, çevre düzenlemesi, altyapı çalışmaları ve temizlik olup, katılımcılar bu alanlarda çalışacaklardır. Program süresince asgari ücret ödenecek ve SGK primleri yatırılacak olan katılımcıların ücretleri ile SGK primleri, tarafımızca finanse edilecektir. Genel Müdürlüğümüzden ek ödenek tahsis edilmesi durumunda bu programların bitişine müteakip yeni programlar da yapılabilecektir. 29 Mayıs'ta başlayan başvurular, 7 Haziran'da sona erecektir."

Açıklamada, yönetmeliğe göre katılımcıların yüzde 20'sinin, İŞKUR tarafından dezavantajlı gruba giren iş arayan kişilerden seçileceği belirtilerek, kalan yüzde 80'lik kontenjanda da fazla başvuru olması halinde, her kurum için noter huzurunda kura çekilişi yapılacağı kaydedildi.

Kaynak: AA