Çan’da Kitap Okuma Etkinliği

Çanakkale’nin Çan ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Kitap okuma” etkinliği düzenlendi.

Çan’da Kitap Okuma Etkinliği
Prestij Caddesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan etkinlikte yaptığı konuşmada, “ Okuyorum öyleyse varım projesi kapsamında bugün ‘Çan Okuyor’ kampanyasını başlattık. Bu projede amacımız okumayı bir alışkanlık haline getirmek. Projeye katkılarından dolayı başta Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu da yaptığı konuşmada, “Bu kadar güzel bir projeyi hayata geçirdiği için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilerine teşekkür ediyorum. Ülkelerin gelişmişlik düzeyine bakılırken bazı kıstaslara bakılıyor. Bunların en önemlisi o ülkede birey başına düşen kitap okuma oranı. Bu nedenle kitap okumak çok önemli. Bu günkü bu simgesel proje umarım bir alışkanlığa dönüşür” şeklinde konuştu.

Etkinlikte lise öğrencileri kitaplarını okurken, ilkokul öğrencileri de aynı proje kapsamında Menderes Parkı’nda sessiz bir şekilde kitaplarını okudu. Öte yandan kampanyaya destek olan ilçe halkı kitap okuyan öğrencilerin rahatsız olmamaları için sessizliğe önem verdi.
Kaynak: İHA