Çadır Kentte Bir Yıl Geride Kaldı

Hatay - Ülkelerindeki olaylardan güvenli bölgelere kaçan ve Türk Kızılayı tarafından Hatay'ın Yayladağı ilçesinde kurulan çadır kentte kalan 3 bin Suriyeli, bölgede bir yılını doldurdu.

Yayladağı ilçesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu arazisine kurulu çadır kentte kalan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeliler, bir yıldır vatanlarından ve yakınlarından uzakta, çadır kent yaşantısına alışmaya çalışarak güvende olmanın huzuru içerisinde ülkelerine dönecekleri günü umutla bekliyor.

Suriyeli Türkmenlerin kaldığı çadır kentte eğitimden sağlığa, beslenmeden barınmaya kadar tüm ihtiyaçlar Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından karşılanıyor.

510 çadırda, bin 974'u kadın ve çocuk 2 bin 951 Suriyeli'nin barındığı çadır kentte okul çağında olan 736 çocuk eğitimini sürdürüyor. Çocuklar, kendileri için oluşturulan 3 oyun parkında da kimi zaman ülkelerindeki iç savaştan habersiz doyasıya eğleniyor.

Televizyon izleme imkanları da olan Suriyleliler, ülkelerinde yaşanan iç savaşı güvenli olarak gördükleri çadır kentten takip etmeye çalışıyor.

Çadır kent sakinleri, çamaşır ve bulaşıklarını çadırdan çamaşır ve bulaşıkhanelerde yıkıyor.

-Mevsime göre önlemler

Soğuk kış günlerinde yetkililerin dağıttığı sobalarla ısınmaya çalışan Suriyelilere, havaların ısınmasıyla rahat edebilmeleri için vantilatör dağıtılıyor.

Hemen her ihtiyaçları karşılanan Suriyeliler, havaların ısınmasıyla günlerinin çoğunu bölgedeki gölgelik alanlarda ve ağaç altlarında geçiriyor. Güven içerisinde aileleriyle bir arada olabilmenin ve çatışmalardan uzakta ölüm korkusu olmadan yaşayabilmenin mutluluğunu yaşayan Suriyelilerin en büyük arzusu ise bir an önce ülkelerindeki olayların bitmesi ve yaşadıkları yerlere geri dönebilmek.

Kaynak: AA