Bodrum'u Japonya'ya Tanıtma Çalışmaları

Muğla - Japonya'nın Kuşimoto kıyılarında batan Osmanlı Fırkateyni Ertuğrul'da şehit olan Türk denizciler anısına anıt dikilen Japonya'nın Wakayama Eyaleti Meclis Başkanı Fujio Endo ve meclis üyesi Tadasuke Yamamoto, iki kent arasında kültür spor ve turizm ilişkilerinin kurulması için Bodrum'a geldi.

Bodrum Belediyesini ziyaret eden heyet, Uluslararası Sualtı Araştırma Enstitüsünde basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya konuşan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Türkiye ve Japonya arasındaki dostluk bağlarının geçmişe uzandığını ifade etti.

Gödekmerdan, bu ziyaretler ile iki şehir arasındaki dostluğun gelişeceğini ifade ederek, "Ben de en kısa zamanda ziyaret etmek isterim. Bu vesile ile Japon dostlarımızı Türkiye ye ve Bodrum'a davet ediyoruz" dedi.

Wakayama Eyaleti Meclis Başkanı Meclisi Başkanı Fuji Endo da "Birlikteliğimiz klasik bir kardeşlikten daha fazla bir anlam ifade ediyor. Bu nedenle birlikte projeler yapılmasına yönelik bir bağımız olduğunu düşünüyorum. Bu konuşulanların hayata geçmesi için benim şahsi görüşüm ilk başta çocuklarımızın eğitimi ve sportif faaliyetleri kullanarak başlaması, gelecek nesillere aktarılması açısından önem taşıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA