Bebeğin ölümünde 'ihmal' iddiası

Kocaeli'de kanepeden düşen 8,5 aylık bebeklerinin, kaldırıldığı hastanede ihmal sonucu öldüğünü iddia eden ailesi, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bebeğin ölümünde 'ihmal' iddiası
Derince'de yaşayan Murat Göroğlu, 8,5 aylık bebekleri Elif Eylül'ün 9 Mayıs Perşembe günü evdeki kanepeden düşmesi üzerine Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdüklerini söyledi. Hastane doktorunun, ilk müdahalesinin ardından kendilerine, "gerekli işlemleri yaptıklarını ve çocuklarını eve götürebileceklerini" söylediğini aktaran Göroğlu, aynı gün fenalaşan çocuğunu yeniden hastaneye kaldırdıklarını anlattı.

Baba Göroğlu, çocuğunun bir gün sonra rahatsızlığının artması üzerine tekrar aynı hastaneye götürdüklerini ifade ederek, hastanede gerekli tedavilerin yapılmadığını iddia etti. Çocuğunun tekrarlayan rahatsızlıklarının ardından 5 kere hastaneye gittiklerini dile getiren Göroğlu, durumu ağırlaşan bebeklerinin son olarak 5 gün yoğun bakımda kaldığını anlattı.

Göroğlu, burada bebeği Elif Eylül'e, yoğun miktarda beyin ödemi, karaciğer yetmezliği ve böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu vurgulayarak, hastanenin ihmali sonucunda bebeklerini 16 Mayıs'ta kaybettiklerini savundu.

Kasıt olmasa bile burada büyük bir ihmalin olduğunu iddia eden Göroğlu, "Çünkü çocuk, hastanede müşahede altına alındığında, burada bir komplikasyon gelişebilir ancak çocuğumuz tamamen kaderine terk ediliyor. Bize söylenenler,'teskin olun, bir problem yok'biz doktorların sözüne güvenerek çocuğumuzu eve götürüyoruz" şeklinde konuştu.

Göroğlu, olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını dile getirerek, Adli Tıp Kurumuna otopsi için müracaat ettiklerini anlattı. Anne Tuğba Göroğlu da doktorlara çocuğunun rahatsızlığını defalarca anlattığını belirterek, “Doktorun bana söylediği tek şey,'sen korkmuşsundur, korktuğun için sana öyle geliyordur'Onlardan maddi ya da manevi bir beklentimiz yok. Bizim düştüğümüz duruma başka aileler, başka bebekler düşmesin"ifadesini kullandı.

"SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR"


Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Ramazan Kocaaslan ise hastaya yapılan tetkiklerde herhangi bir soruna rastlanmadığını ifade ederek, şunları söyledi: "Hastaya tetkikler, tomografi de dahil her şey yapılmış, hepsi normal gelmiş. Hasta o yüzden evine gönderilmiş. Muayeneler ve tomografilerde bir şey çıkmadığı doğru. Önceki tetkiklerde özellikle tomografilerde bir şey bulamadıktan sonra'bir şey var'demek zor. Tıpta gördüğünüz şeye inanırsınız, görmediğinize inanmazsınız."

Hastanın muayenesini yapan doktorların, konularında tecrübeli olduklarını ifade eden Kocaaslan, doktorların tetkiklerde herhangi bir sıkıntıya rastlamadıklarını söyledi.

Kocaaslan, ailenin olaya ilişkin bir şikayetinin bulunduğunu ifade ederek, "Konuyla ilgili yürüttüğümüz bir soruşturma var ama o daha neticelenmedi, birimlerden cevap bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Kaynak: AA