Bakan Yardımcısı Balta, Batman'da Açıklaması

Batman - Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, "5 aydan beri başlayan çözüm süreciyle akan kan ve gözyaşının durması bizim için çok büyük bir zenginliktir" dedi.

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta yaptığı konuşmada, herkesin çözüm sürecine destek vermesi gerektiğini söyledi.

Birlik ve beraberlik adına başlatılan çözüm sürecinin önemine vurgu yapan Balta, şöyle konuştu:

"5 aydan beri başlayan çözüm süreciyle akan kan ve gözyaşının durması bizim için çok büyük zenginliktir. 81 vilayetimizde yaşayan insanlarımızın da kendilerine özgü farklı güzellikleri var. Türkiye artık uçuşa geçmiştir. Şükürler olsun 10 yıldan beri bir mücadele veriliyor. Bu mücadele devam ediyor. Başbakanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, teşkilatlarımız, akli selim olan insanlar mücadele ediyor. 10.5 yılda bu kardeşlik tohumları ekildi ve şimdi biçmeye başlandı. Bu sürece herkesin katkı sunması lazım. Eğer bu süreci engellemeye çalışan insanlar, bu dünya da hesap vermezse öbür dünya da Allah'ın huzurunda hesap vereceklerdir. Hepimizin üzerine düşen görevler var. Ne olursa olsun eğer mutlu, kardeşçe, bir ve beraber yaşamak istiyorsak sürece yardımcı olmamız, bunu etrafımızda ki insanlara anlatmamız lazım."

Kaynak: AA