707 Öğrenci Ödül Aldı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen okullararası bilgi yarışmasında dereceye giren 707 öğrenciye düzenlenen törenle ödülleri verildi.

707 Öğrenci Ödül Aldı
İmam Hatip Lisesi Spor Salonu 'nda düzenlenen ödül törenine İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Bahadır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Mal Müdürü Türkay Odabaşı, Vergi Dairesi Müdür vekili Hatice Sayın, İlçe Emniyet Müdür vekili Ahmet Çelik, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende bir açılış konuşması yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun Dursun, SBS'de yakalanan başarı sürecini anlatırken, “SBS sınavlarında başarı elde etmemiz için Sungurlu Kaymakamlığı öncülüğünde sürekli toplantılar yaptık. Ve bu toplantıların meyvelerini almaya başladı.

2008 yılında 227 olan başarı ortalamamızı 2009 yılında 268'e, 2010 yılında ise 314 puana çıkarttık. Bunların yanı sıra Türkiye birincileri ilçemizden çıkmaya başladı" dedi.

İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin ise, geleceğin büyük Türkiye 'sini kurmak için çocukların iyi yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Biz çocuklarımızın bizden daha iyi kendilerini yetiştirmeleri için çalışıyoruz. Annelerin, babaların birinci gündeminde çocuklarınızın okuması olmalı. Bu topyekun bir mücadeledir. Herkes aşın altına elini koymak zorundadır. Hedefimiz Sungurludaki çocuklarımızın Türkiye genelinde yıldız olmalarını sağlamak" dedi.

Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya da, belediye olarak sağlık ve eğitim alanında ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Kısıtlı bütçeye rağmen imkanları zorlayarak eğitim ve sağlığa destek olmaya çalıştıklarını dile getiren Uzunkaya, alınan başarılarda kendilerinin de katkılarının olmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Toplam 28 okulda, 7 bin 182 öğrencinin katıldığı yarışmalar sonucunda dereceye giren toplam 707 öğrencilerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: İHA