37 Yıllık Çift Ağır Cezalık Oldu

Eskişehir'de, 37 yıllık eşini ölümle tehdit ettiği ileri sürülen Yunus A.’nın yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Eşinin kendisini ölümle tehdit ettiğini iddia eden Ayten A.'nın suç duyurusunda bulunması üzerine, hakkında ‘Tehdit’ suçundan dava açılan ve tutuksuz yargılanan sanık Yunus A., bugün görülen ilk duruşmada 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Sanık,Yunus A. suçlamaları kabul etmezken, eşi Ayten A. ise eşinin kendisini çocuklarının gözü önünde ölümle tehdit ettiği iddia ederek şikayetçi olduğunu söyledi.

Yunus A.duruşmada yaptığı savunmada suçlamaları kabul etmeyerek, “Karım bana boşanma davası açtı. Bu davaya destek olsun diye bu iddialarda bulunuyor. Eşimin babasından kalan gayrimenkulleri var. Bunlarla ben 12 yıl uğraştım. Eşimi ölümle tehdit etmedim” dedi.

Mahkemeye tanık olarak katılan davalı çiftin kızları S.Z.A. ise, babasının annesini ölüm ile tehdit ettiğini söyledi.

Bunun üzerine yeniden söz alan baba Yunus A., mahkeme heyetine kızının kullandığı ilaçların reçetelerini sundu ve ruhsal sorunları olduğunu iddia etti.

Ayten A. ise yaptığı savunmada “Eşim ‘beni tapuya ortak etmesen seni öldürürüm’ dedi.

37 yıllık evliyiz. Eşim beni ölümle tehdit etti. Daha önce babamdan kalan mallarla eşim ilgilendi. Ama son 2 yılda beni psikolojik baskı altına aldı. Olay kız kardeşimin evinde oldu" dedi
Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA