Türk-İş'ten 1 Mayıs Değerlendirmesi

Türk-İş Eskişehir Şube Başkanı Necat Kılıç, 1 Mayıs'ta Eskişehir'deki işçilerin kendi bayramlarına sahip çıktığını söyledi.

Türk-İş'ten 1 Mayıs Değerlendirmesi
Türk-İş'e bağlı sendikalar tarafından Sıhhiye Meydanı’nda düzenlen 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı değerlendiren Necat Kılıç, Eskişehir’de bayramın iki aşamalı kutlandığını belirtti.

İlk kutlamayı Aşağı Söğütönü’nde Tepebaşı Belediyesi’nin film çekimleri için yaptığı Taksim Meydanı’nda kutladıklarını, kopyası da olsa eski anıları hatırlatacak 1 Mayıs olduğunu anlatan Kılıç, "Daha sonra Sıhhiye Meydanı’nda sendikalı üyelerin yüzde 60’ının katılımı ile tek yürek tek yumruk halinde gönül birliğinde 1 Mayıs’ı kutladık. Her sene daha iyi olacak. İstanbul’da yaşanan korkunç olayları Eskişehir’de yaşamadık. Eskişehir Emniyeti'ne teşekkür ediyoruz. En ufak bir zorluk çıkarmadılar. STK, partiler ve işçilere teşekkür ediyorum. Çalışanlar zor günler yaşıyor. Bunu hep birlikte aşacağız. Eskişehir'de ikiye bölünmüş gibi gösterilmeye çalıştı ama işçi bölünmedi. İşçi hep bir yerdeydi. Taban aklıselimdir; kişilere değil, kurumlarına da sahip çıkarlar, kendi bayramına da sahip çıktılar. İşçinin yeri belliydi. Orada yerlerini aldılar. Tekrar tekrar kutluyorum” dedi.

1 Mayıs İşçi Bayramı’nı sendikaların ayrı kutlaması ve ortaya atılan iddiaları da değerlendiren Kılıç, “Diğer sendikalarla birlikte kutlamak için imzalanmış bir protokolden bahsediyorlar. Biz haddimizi biliriz. Varsa eğer yalayacağım o imzaladığım şeyi. Öyle bir protokol imzalamaya yetkim yok. Getirsinler, o protokolü yalayacağım. Tersiyse kendileri yalasın. Biz 1 Mayıs’ı İşçi Bayramı olarak görüyoruz, ideolojilerin çarpıştığı yer olarak istemiyoruz. Eskişehir’de Türk-iş’e bağlı 23 bin işçi var. Öbürlerinin hepsini toplasan yok. Memur sendikaları da dahil. Türkiye’de 1 milyon işçi var, 700 bini Türk-İş’in, iki konfederasyonun toplamı 250 bin. Gelin artık kim kime takılacak değer verin. Kararlarına saygılıyız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA