Mhp İl Başkanı Aydın Açıklaması

MHP Bayburt İl Başkanı İdris Aydın, Türkçülüğün asla diğer millet ve toplulukları küçük görmek, onları yok saymak olmadığını söyledi.

Aydın, "3 Mayıs Dünya Türkçülük Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkçülüğün, Türk milletinin birlik ve bekasını ülküsü kabul eden, yalnızca vatan toprakları içinde değil dünyanın dört bir yanında yaşayan Türklere sahip çıkmayı görev kabul etmiş felsefe ve yaşam tarzı olduğunu ifade etti.

Türkçülüğün asla diğer millet ve toplulukları küçük görmek, onları yok saymak olmadığını ifade eden Aydın, şunları kaydetti: "Bir ayrılıkçılık veya bölücülük hiç değildir. Tarihinde şan ve şeref dolu bu milletin diğer milletlere göre kendisini üstün görmesi, töresel ve dini inanışlarımıza göre söz konusu olamaz. Ruhumuza üflenmiş olan yüce dinimizdeki anlayışa göre insanları veya milletleri üstün kılan takva sahibi olmalarıdır. Yalnızca ülkemizde değil diğer Türk devletlerinde de yakın zamanda kutlanmaya başlanan 3 Mayıs Dünya Türkçülük Günü'nün, birlik ve dirlik vesilesi olmasını arzu ediyor, hepimizin bu önemli gününü kutluyorum."

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA