Kontv Rtük İhalesini Kazandı

Kontv, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) yaptığı ihaleyi birincilikle kazanarak İç Anadolu Bölgesi’nin tüm yerleşim birimlerinde sayısal ve karasal yayın yapma hakkını elde etti.

Kontv Rtük İhalesini Kazandı
RTÜK’ün ulusal kanal ihalelerinden sonra başlayan “Bölgesel Yayın” ihalelerinde Kontv İç Anadolu Bölgesi yayın ihalesini birincilikle kazandı. Kontv Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer yaptığı açıklamada, Türkiye’nin televizyon yayıncılık tarihinde önemli bir kilometre taşı olarak kabul edilen yeni süreci sıkıntısız atlatmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Özer, “Bundan 21 yıl önce başladığımız yayıncılık serüvenimiz devam etmektedir. O gün sadece karasal yayınlar mevcutken şimdi birçok mecrada bulunma zorunluluğu doğdu. Kontv süreç içerisinde dünya televizyonculuk çizgisinin gerisinde kalmadı. Halen hem uydudan, hem platformlardan, hem mobil yayıncılıkta, hem kablolu yayıncılıkta ve hem de internet yayıncılığında bulunmaktayız. Bu mecralarımızda bulunmaya da devam edeceğiz.

Bugün yapılan ihaleler ise karasaldan yayın izlemekte olan izleyicilerimizi ilgilendirmektedir. İki yıl içerisinde analog karasal yayıncılığı sona erecek ve sayısal karasal yayın başlayacaktır. Bir Avrupa Birliği gerekliliği olan bu yeni sistemde de Kontv olarak bulunmaktan mutluluk duymaktayız. 21 yıl içerisinde bize destek veren tüm izleyicilerimize, tüm reklam verenlerimize, çalışanlarımıza ve tüm Kontv dostlarına teşekkür ediyorum. Öncüsü olduğumuz insan odaklı yayıncılığımız devam edecektir. Kontv bizi biz yapan milli ve manevi değerlere saygılı yayıncılığını sürdürecektir.

Süreci başarıyla yöneten RTÜK’e de teşekkür etmeyi borç bilmekteyiz. Yeni dönemle birlikte başta Konya, Ankara, Kayseri, Eskişehir, Sivas olmak üzere İç Anadolu’nun tüm il, ilçe, belde ve köylerinde daha kaliteli bir yayınla var olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: İHA