Eskişehir’de 1 Mayıs Kutlamaları

Eskişehir KESK Dönem Sözcüsü Ersin Cem Paralı, Odunpazarı Meydanı’nda 1 Mayıs’ı birlik ve dayanışma içerisinde, büyük bir coşku ve geniş katılımla kutladıklarını belirtti.

Eskişehir’de 1 Mayıs Kutlamaları
Paralı, Odunpazarı’nda alanları doldurarak bu coşkuya ortak olan tüm halka, emek ve demokrasi güçlerine, katılımlarından ve katkılarından dolayı Düzenleme Kurulu olarak çok teşekkür etti. İşçi sınıfını böldüklerini söyleyenlere yanıtı Odunpazarı Meydanı’nda verdiklerini söyleyen Paralı, "AKP eliyle yürütülen neoliberal saldırılara 365 gün hiç sesini çıkarmayanlara, işverenle ve hükümetle iş birliği yapanlara, kendi statükocu anlayışlarını işçi sınıfına dayatan 'sendikalara' gereken cevabı Odunpazarı Meydanı’nı gerçek bir emek ve özgürlük alanına çevirerek verdik.

Günlerdir kamuoyunda ulusal değerleri kullanarak ırkçı ve gerici söylemlerle işçileri ve emekçileri karşı karşıya getirmeye, bölmeye çalışanlara karşı, emekçiler gereken mesajı Odunpazarı Meydanı’ndan, 'Her yer Taksim, her yer direniş' diyerek vermiştir. AKP ve onun değirmenine su taşıyanlar; dün bir kez daha, 'Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var' diyenlerin ne kadar çok, kendilerinin ne kadar az olduğunu görmüştür ve dün meydanlar esas marjinal olanın AKP’nin yine kendisi olduğunu göstermiştir.

Bu ülkenin aydınlık onurlu insanlarının bir kez daha gördüğü ise artık toplumsal muhalefeti sindiremeyen ve “gaz” kaçıran AKP’nin “ucube demokrasisi” ve sivil diktatörlük hevesiyle dizginleyemediği otoriterliği olmuştur. AKP’ye boyun eğmeyeceğiz. Sokakta, iş yerlerinde, fabrikalarda, yaşamın her alanında büyüyen bu direniş, alanları titreten bu ses bizim. Şimdi bu sesi yine hep birlikte büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA