Bbp Genel Başkanı Destici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm sürecine ilişkin, "Yapıcı bir muhalefet olarak uyarıcı ve yol gösterici vazifemizi devam ettiriyoruz" dedi.

Destici, Bozüyük Müftülüğü tarafından Kur'an kursları yararına açılan kermesi ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Anadolu'nun her tarafında her etnik kökenden, her mezhepten insanların olduğunu belirterek, bunun zenginlik olarak görüldüğünü kaydetti

"Ülkemiz 75 milyonuyla birlik ve beraberlik içinde bugüne kadar yaşadı" diyen Destici, şöyle konuştu: "Kardeşliğimizi kimsenin bozmasına fırsat vermeyeceğiz. Ne PKK, ne de başka emperyalist güçler bunu bozamayacak. Biz terörün bitmesini istiyoruz. Ortada bir Türk-Kürt savaşı falan yok. Geçtiğimiz hafta Batman'daydım. Güneydoğu Anadolu Bölge toplantısı yaptık. Sokakta halkla konuştuk, kahvede oturup çay içtik. Onların da şikayetleri var bu süreçle ilgili. Bir kere PKK'nın muhatap alınmasından onlar da rahatsız. Çünkü PKK ve onun siyasi uzantıları şu anda muhatap alınınca 'buraların sahibi biziz, gelecekte buraların yönetimi bizde olacak' diye halkın üzerinde şimdiden bir baskı oluşturmaya başlamışlar.

Bakın 4. Yargı Paketi ile içeride bir tane KCK'lı kalmadı. KCK'nın beli kırılmıştı şimdi tekrar toparlanıyorlar. Onun için de net bilmediğimiz ve toplumun ikna olmadığı bu sürecin yanında değiliz. Yapıcı bir muhalefet olarak uyarıcı ve yol gösterici vazifemizi devam ettiriyoruz." -"BBP, milletin devlete uzanan eli"- Destici, toplumun ikiye bölündüğünü ve kamplaştırıldığını öne sürerek, "Bir kısmı sürece karşı çıkıyorsanız veya desteklemiyorsanız 'siz kan mı istiyorsunuz, barış istemiyor musunuz-' diye suçlanıyor. Bu çok yanlış. Böyle demagojik, basit kelimelerle bu süreç geçiştirilemez. Öbür taraftan da süreci işletenlere yönelik 'siz vatan hainisiniz veya vatanı bölüyorsunuz '.Bunların ikisini de doğru bulmuyorum. Bunlar milleti ayrıştırıyor ve kamplaştırıyor. Biz sağduyunun, Anadolu'nun, bu milletin kendi sesiyiz. BBP, milletin devlete uzanan eli. Bu süreçte yanlış gördüğümüz şeyleri söylemeye, uyarmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Kermesi gezerek İlçe Müftüsü Burhan Çakır'dan bilgi alan Destici, eşarp, patik, köy ekmeği ve ev mantısı satın aldı. Daha sonra Destici, karayoluyla Bilecik'e hareket etti.

Muhabir: Barış Eren / Deniz Açık
Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA