Azeri Sanatçı Farid Mammadov:

58. Eurovison Şarkı Yarışması tanıtım turnesi kapsamında İstanbul’a gelen Farid Mammadov, güçlü sesiyle herkesi büyüledi.

Azeri Sanatçı Farid Mammadov:
Yarışmada ülkesi Azerbaycan’ı temsil edecek olan Farid Mammadov; "Tanıtım turnesi kapsamında gittiğim tüm ülkelerde hem Türkiye’yi hem de Azerbaycan’ı temsil ettiğimi dile getiriyorum. Türkleri ve Türkiye’yi çok seviyorum, daha önceki ziyaretlerimde de bu böyleydi. Bu sebeple Eoruvision yarışmasında seslendireceğim ‘Hold Me’ isimli şarkıya Türkçe söz de yazarak ayrıca seslendirdim" dedi.

İngilizce’nin uluslararsı bir dil olduğunun altını çizen Farid Mammadov, bu seçimde amaçlarının dinleyen herkese şarkının verdiği duyguyu yaşatabilmek olduğunu Muhabir Farid Mammadov, basın mensuplarının soruları üzerine, en beğendiği Türk sanatçıların Tarkan ve Rafet El Roman olduğunu dile getirdi. En çok tanışmak istediği ve sahnede birlikte olmak istediği insanın ise; Steve Wonder olduğunu, çocukluğundan beri kendisine büyük bir hayranlık beslediğini vurguladı.

2012 Eurovision Şarkı Yarışması’na başarılı bir organizasyonla ev sahipliği yapan Azerbaycan, 2013 Eurovision Şarkı Yarışması’nda yetenekli şarkıcı Farid Mammadov tarafından temsil ediliyor. Azerbaycan’da çekişmeli geçen finallerde birçok finalisti geride bırakarak seçilen Farid Mammadov, ayını zaman Azerbaycan’ı Eurovision sahnesinde temsil edecek ilk erkek solist oldu.

Bu yıl 39 ülkenin katıldığı ‘58. Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkesi Azerbaycan’ı ‘Hold Me’ isimli şarkıyla temsil edecek olan Farid Mammadov, 16 Mayıs’ta Malmö kentinde gerçekleşecek ikinci yarı finalde 4. sıradan güçlü performansıyla ülkesini temsil edecek. 21 yaşında olan Farid Mammadov, 2012 yılında yapılan Azerbaycan seçmeleri için Büyük Sahne’de yer alarak ABD, Birleşik Krallık, Yunanistan, İsveç ve Ukrayna’dan gelen seçkin söz yazarları, yapımcılar, koreograflar ve ses eğitmenleriyle bir araya geldi. Daha öncede Ani Lorak ve Sakis Rouvas için Eurovision şarkıları yapan Dimitrios Kontopoulos’un dikkatini çeken Farid Mammodov, Kontopoulos tarafından bestelenen ‘Hold Me’ isimli şarkıyı ilk kez 9 Mart’taki finalde seslendirerek izleyicilerinden tam not aldı. Dimitrios Kontopoulos, şarkıcının karizmatik performansından, sahne sunumundan ve ses yeteneğinden etkilenerek ‘Hold Me’ isimli şarkısını özellikle onun için besteledi. Farid Mammadov’un seslendireceği ‘Hold Me’, Kontopoulos’un kendi deyimi ile ‘şarkı ve şarkıcının mükemmel uyumu’ oldu.
Kaynak: İHA