'Yasaklar yaratıcılığı öldürür'

Gazeteci - Yazar Nazlı Ilıcak, 'Alkol Düzenlemesi'nin bazı maddeleri için, "Yasaklar yaratıcılığı öldürür" yorumunu yaptı.

'Yasaklar yaratıcılığı öldürür'
CNN Türk ekranlarında yayınlanan Dört Bir Taraf programının dünkü bölümünde'Alkol Düzenlemesi'masaya yatırıldı.

Alkol düzenlemesi onay için dün Cumhurbaşkanlığı'na gönderilmişti. Programın yorumcularından Gazeteci-Yazar Nazlı Ilıcak, Gül'ün düzenlemeyi onaylarken şunlara dikkat etmesi gerektiğini söyledi:

"Perakende içki satış yerlerinin bu şekilde dünyada örneği var mı? Örnekleri varsa bunların da örneğini versinler. Bakkalda, marketlerde vs. sadece ibadethane değil, zaten dershanede, okulda her yerde var. Buna dikkat etmesi lazım. Bazı spor kulüplerinde de alkol var. Tenis kulüpleri gibi, golf kulüpleri gibi. Oralara ecnebiler geliyor içki ikram edilmemesi mümkün değil. Bütün bunlar da yasak kapsamında anladığım kadarıyla."

"Bir de'Alkollü içkiler işletme dışından görülecek şekilde perakende olarak satışı arz edilemez'maddesi var. Bu son derece yanlış" diyen Ilıcak, "Fimlerde, dizilerde özendirici olamaz'maddesi de bize has bir düzenleme oluyor. Neye göre özendirici oluyor? Orhan Veli Kanık diyor ki;'Bir de rakı şişesinde balık olsam.'Bu özendirici de olabilir. Buna da yasak gelebilir. Yasaklar yaratıcılığı öldürür" şeklinde konuştu.

"TARTIŞMA ÖZGÜRLÜK BAĞLAMINDA YAPILMALI"


Tartışmanın halk arasında dini bağlamda yapıldığına da dikkat çeken Nazlı Ilıcak, "Bu da çok üzüntü verici bir hadise. Tartışmayı laiklik ve inançlar bağlamında değil, özgürlük bağlamında yapmak lazım" dedi. BEYAZ GAZETE