Semerkand Haftası Etkinlikleri

Denizli - Semerkand Haftası etkinlikleri kapsamında Merkez Efendi Derneği Ahisinan Şubesi tarafından kermes düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Bulvarında bir işhanında düzenlenen kermesin açılışına Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Bilal Uçar, Belediye Başkanı Osman Zolan ile diğer protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, açılışta yaptığı konuşmada, Semerkand, Merkez Efendi ve Ahi Sinan gibi üç ismin bir arada olduğu bir etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kermesin hayırlı olmasını diledi. Zeybekçi, "İyi dilek ve temennilerde bulunmak başka bir şey ama onlar için biradım atmak daha başka. Bu adım atmada emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Özellikle hanım kardeşlerime bu cesaretlerinden dolayı, düzenlemiş oldukları bu kermesten dolayı teşekkür ediyorum. Allah bu etkinlikle sağlamış olduğunuz gelirleri hayırlı kılsın, birinizini bin eylesin. Allah yolunuzu açık, hizmetlerinizi daim etsin" diye konuştu.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, derneğin güzelliklerine bugün güzellikler kattığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Burada hanım kardeşlerimizin el emeği göz nuru ile ortaya koydukları ürünler var. Öncelikle hanım kardeşlerime bu yapmış oldukları katkılardan dolayı, hayırlardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah hayrınızı kabul etsin. Tabii ki beylerin de büyük katkısı vardır. Burada yapılacak her türlü alışverişle yapılacak katkı, güzel işlere, hayırlı işlere, geleceğimize gençlerimize yatırım olarak gidecek. Geleceğimiz inşallah daha iyi olacak."

Abdullah Şencan, buradan elde ettikleri gelirlerle Kur'an kursu ve öğrenci yurdu yapacaklarını belirterek, katkısı olanlara teşekker etti.

Protokol üyeleri açılış kurdelesini kestikten sonra el işi, giyim ve yiyecekten oluşan stantları gezerek, alışveriş yaptı.

Kaynak: AA