Mersin'de Fetih Yürüyüşü Yapıldı

İçel'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, İstanbul'un fethinin 560. yıl dönümü kutlamaları kapsamında organize ettiği 'Fetih Yürüyüşü'nde renkli görüntüler oluştu.

Yürüyüşte, 'Fetih 1453' parkına konulacak olan Fatih Sultan Mehmet'in at üzerindeki heykeli, kadırgalar ve top arabaları da traktör ve yeniçeriyi canlandıran belediye çalışanları tarafından çekildi.
Sabah saatlerinde mezarlık kavşağında bir araya gelen İçelliler, buradan Ay Işığı Düğün Salonu'nun önüne kadar 'Fetih Yürüyüşü' yaptılar. Yürüyüşe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'da katıldı.

Yürüyüşte, Toroslar Belediyesi tarafından yapımı devam eden 'Fetih 1453' parkına konulacak Fatih Sultan Mehmet'in at üzerindeki heykeli, kadırgalar ve top arabaları da traktör ve yeniçeriyi canlandıran belediye çalışanları tarafından çekildi. Yürüyüşe katılanlara belediye tarafından Türk Bayrakları dağıtıldı. Yürüyüş boyunca ayrıca, Mehteran Takımı'da çaldığı müziklerle renk kattı.

Yürüyüş sonunda açıklamalarda bulunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye olarak İstanbul'un Fethi'nin 560. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında 60 dönümlük bir alana 'Fetih 1453' adı altın bir park inşa ettiklerini söyledi.

Bugün yürüyüşte yer alan Fatih Sultan Mehmet'in at üzerindeki heykeli, kadırgalar ve top arabalarının o parka yerleştirileceğini ifade eden Tuna, "Fatih Sultan Mehmet o dönemde kararlı ve dünyada henüz kullanılmayan bir savaş tekniği ile İstanbul'u fethetmiştir. Onun için 560 yıl geçmesine rağmen Fatih Sultan Mehmet hala hayır duası ile anılan, Fatih'a gönderilen önemli bir kişidir. Bizim geçmişimiz zaten hep şerefli galibiyetlerle, savaş zaferleri ile dolu" dedi.

TUNA'DAN KARDEŞLİK ÇAĞRISI
Bu coğrafyada yaşamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Tuna, "Dün olduğu gibi bugünde birilerinin emelleri var bu coğrafya üzerinde. Çünkü yaşadığımız coğrafya 3 tarafı denizlerle çevrili, Ortadoğu'ya açılan bir kapı, Kafkaslara, Balkanlara uzanan bir yol. Dolayısıyla biz burada vermek istediğimiz şu. Bu coğrafyada yaşayan 76 milyon insanın kardeşçe, dün nasıl birlik ve beraberlik içerisinde oldularsa bugünde, bundan sonrada birlik içerisinde olmaları gerektiğidir. Özellikle tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer esasından çocuklarımıza, bizden sonra bu ülkeyi yönetecek olan gençlerimize bir tarih bilinci oluşturabilme gayreti içerisindeyiz. Bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bize. Bugün bu yürüyüşte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kaynak: İHA