Memur Adayları Yemin Etti

Ordu Valiliği'nde 2012 yılında devlet memuru olarak görev yapmaya başlayan 7 aday memur için yemin töreni düzenlendi.

Memur Adayları Yemin Etti
Ordu Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen Aday Memurlar Yemin Töreni’ne, Vali Yardımcısı Salih Yüce, Valilik birim müdürleri ve personelleri ile aday memurlukları sona eren 7 memur katıldı.

2011 yılı Aralık ayı itibarı ile Ordu Valiliği'nde göreve başlayan ve adaylık sürelerini tamamlayan Bilgisayar Mühendisi Ersin Enes Eryılmaz, Elektrik Mühendisi Oktay Tarhan, Bilgisayar Programcısı Aslı Varan, Bilgisayar İşletmenleri Tuğba Akarken, Sibel Balin, Zeynep Sevinç ve Samet Sinan Aktaş, 1,5 yıllık temel ve hazırlayıcı eğitim sürelerini tamamlayarak, asaleten devlet memurluğuna atanmaya hak kazandı.

Aday memurlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 6’ncı maddesine göre Türk Bayrağı üzerine el koyarak yemin etti ve ‘Yemin Belgeleri’ni imzalayarak, asaleten devlet memurluğu görevine başladılar.

Aday memurların yemin töreninde bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Salih Yüce, adaylık sürelerini tamamlayan ve asaleten devlet memurluğu görevine başlayan aday memurları tebrik ederek, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarınızda da aynı ciddiyet ve başarıyla devlet memurluğu görevinizi sürdürmenizi diliyorum. Hizmet ederken, hizmet edeceğiniz insanları kendi yakınınız gibi görün. Dil, din, cinsiyet ayrımı yapmaksızın herkese eşit bir şekilde hizmet sunumunda bulunmalısınız. Bu şekilde davrandığınız sürece devletimizin de vatandaşımızın gözünde değeri artacaktır. Kamuda, insanları horlayan, kapıdan çeviren anlayış artık tarih oldu. Yerine, çağdaş, dinamik, insan onuruna yakışır anlayış yerleşmiştir. Sizlerin de meslek hayatınızda, yeni anlayışa uygun bir şekilde görev yapmanızı istiyorum” dedi.

Devlet memurlarının tabi olduğu 657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu’nun sürekli incelenmesi gerektiğini vurgulayan Vali Yardımcısı Salih Yüce, "Sadece görevinizi yerine getirmeniz yeterli değil. İnsan ilişkilerini, amir-memur ilişkilerini iyi bir şekilde kurmak, özümleyip, yorumlayıp iş yerindeki çalışma prensiplerine uymamız lazım ki, bu görevi sağlıklı bir şekilde tamamlayalım. Aday memurluk sürecini tamamlayan memurlarımızı tebrik ediyor ve hepsine başarılar diliyorum. Onları yetiştiren müdürlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Aday memurlar yemin ettikten sonra, ‘Yemin Belgeleri’ Vali Yardımcısı Salih Yüce tarafından verildi.

Kaynak: İHA