Lodos Urla’da Yangınları Körükledi

İzmir ve çevresinde etkili olan lodos Urla’yı yaktı.

Lodos Urla’da Yangınları Körükledi
Urla’nın dört ayrı noktasında çıkan yangın Urla’yı cehenneme çevirdi. Yangınlar, İtfaiye ve orman işletme şefliğine bağlı yangın ekiplerinin müdahalesi ile can kaybı olmadan atlatıldı.
Urla Kuşçular Köyü’nde saat 13.00 civarında çıkan ilk yangında 45 dönüm arazi ve 15 zeytin ağacı yandı. Şiddetli lodosun elektrik tellerini koparması neticesinde çıkan yangına itfaiye ve orman yangın ekipleri karadan müdahale ederken helikopterler de havadan söndürme çalışmaları yapıldı. Kuşçulardaki yangının ardından yine elektrik tellerinin kopmasıyla İçmeler Malgaca mevkiinde de yangın çıktı. Otluk alanların tutuştuğu yangına hemen müdahale edilmesi sonucu yangın büyümeden söndürüldü.

Aynı saatlerde Urla Bozavlu mevkiinde çıkan yangında ise 2 hayvan damı, 1 ev, seralar ve ekili alanlar yandı. Can kaybının olmadığı yangında Şevket Başçıl’a ait ev son anda itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yanmaktan kurtarıldı. Ayrıca Ege Orman Vakfı’nın bu alanda oluşturduğu orman da yanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Korkulanın olmadığı yangın yine elektrik tellerinin kopmasından çıktı.

Lodosun vurduğu son nokta ise Bademler Köyü oldu. Çevre sakinlerinin erken müdahalesi ile yangın yayılmadan söndürüldü.
Kaynak: İHA