Gündem / 29 Mayıs 2013

Kurucu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün temeli atılıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin temel atma törenine katılacak. Programda bakanlar Egemen Bağış, Hayati Yazıcı ile Veysel Eroğlu da yer alacak.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan'ı resmi ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda basına açıklama yapacak, ardından Aşkabat'a gidecek.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Okmeydanı Spor ve Eğitim Vakfı Spor Tesisleri'nin açılışı ile Fetih Kupası Ödül Töreni'ne katılacak. Programda Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da yer alacak.

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet Fuarı"nı gezecek ve fuar açılışında konuşacak. Partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek Kılıçdaroğlu, muhtarlarla yemekte bir araya gelecek.

YASAMA-YÜRÜTME-SİYASET

1- Sayıştayın 151. kuruluş yıl dönümü. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kuruluş yıl dönümü törenine katılacak. Kutlamalar kapsamında Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlığındaki heyet Anıtkabir'i ziyaret edecek, 30 hizmet yılını dolduran kurum mensuplarına plaket verilecek.

2- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, OECD Bakanlar Konseyi toplantısına katılacak.

3- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Avrupa Türk Demokratlar Birliği ile 20 yıl önce 5 aile ferdini kaybeden Mevlüde Genç'i ziyaret edecek, Solingen anma programına katılacak.

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bakanlık ve Türkiye Diyanet Vakfı arasında imzalanacak protokol töreni ile "Koruyucu Aile Paneli"ne katılacak.

5- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yerel medya mensuplarıyla sohbet toplantısına ve Köln Üniversitesi ile İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi arasında gerçekleştirilecek "Çift Diplomalı Türk-Alman Hukuk Lisans Programı"nın tanıtım töreni ile resepsiyonuna katılacak.

6- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Zonguldak teşkilatının Kızılcahamam'daki toplantısında yer alacak.

7- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, KOMATEK İş Makinaları Fuarı açılışına katılacak.

8- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Gelir Vergisi Kanun Tasarısı"nı düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.

9- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Tepebaşı Belediyesinin düzenlediği 3. uluslararası Eskişehir Şiir Buluşmasına katılacak.

10- TBMM'den

-Tunus Cumhurbaşkanı Moncef Marzouki, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerine hitap edecek.

-TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Marzouki onuruna öğle yemeği verecek.

-Genel Kurul'da, Türk Petrol Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

-Adalet Komisyonu, Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı ele alacak.

-KİT Komisyonu, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğünün 2011 yılı hesaplarını denetleyecek.

11- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İngiltere Muhafazakar Parti Uluslararası İşler Direktörü Philippa Bromm'u kabul edecek.

12- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği heyetini kabul edecek.

13- CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, doğu ve güneydoğu il federasyon, vakıf ve dernek başkanlarıyla bir araya gelecek.

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın "Orta Doğu ve Kuzey Afrika'nın Dönüşümünde Tunus'un Öncü Rolü" toplantısına katılacak ve Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu'nda "Demokratik Geçişin Zorlukları: Tunus deneyimi" konulu konferans verecek.

2- Suriye'deki iç savaş takip ediliyor.

3- BM İnsan Hakları Konseyi, Suriye'de kötüleşen insani durum konusunda Türkiye, ABD ve Katar'ın çağrısı üzerine acil toplantı yapacak.

4-BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Helene Flautre ve Avrupa Sosyalistleri Partisi yöneticileriyle görüşecek.

EKONOMİ

1- ASO, mayıs ayı meclis toplantısı düzenleyecek.

GÜNCEL

1- İstanbul'un fethinin 560. yıl dönümü. Fatih Sultan Mehmet'in türbesinin ziyaret edileceği etkinlikler kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda fetih programı, Topkapı Sarayı Müzesi'nde "İstanbul'un Fethi ve Sultan 2. Mehmet Han" sergisi, Haliç'te ışık, su, lazer ve havai fişek gösterisi gerçekleştirilecek.

2- Başbakanlık Kamu Etik Kurulu Başkanı Sedat Murat, etik haftası dolayısıyla Rixos Ankara Otel'de düzenlenen toplantıya katılacak.

3- Japon hükümetinin katkılarıyla Uluslararası Göç Örgütü tarafından temin edilen ve Suriyeli vatandaşların kullanımına sunulacak 9 bulaşık konteyneri, AFAD Başkanlığında düzenlenecek törenle Mardin Midyat'a gönderilecek.

4- 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in vefatına ilişkin gelişmeler izleniyor

SPOR

1- Almanya kampını sürdüren A Milli Futbol Takımı, Harsewinkel kentinin Marienfeld kasabasında bulunan Hotel Klosterpforte'de TSİ: 11.30'da yarım saati basına açık antrenman gerçekleştirilecek.

2- Türkiye Basketbol 2. Ligi play-off maçında Mackolik.com Uşak Üniversitesi ile Trabzonspor Basketbol takımları Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

3- Fransa Açık Tenis Turnuvası devam ediyor.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA