Cezaevi Müdürüne Silahlı Saldırı Olayı

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Selami Candemir, uğuradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ayhan Çapacı'ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Candemir, beraberinde iki daire başkanıyla Buca'daki İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna geldi.

Beraberindekilerle cezaevi yerleşkesi içerisinde yer alan lojmanlara geçen Candemir, 25 Mayıs Cumartesi günü lojman bahçesinde uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ve hastanedeki tedavisi sonrası taburcu edilen İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Çapacı'yı evinde ziyaret etti.

Candemir, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Çapacı'ya uğradığı üzücü saldırı sonrası geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını belirtti.

Çapacı'nın moralinin ve sağlık durumun son derece iyi olduğunu ifade eden Candemir, "Olayla ilgi soruşturma devam ediyor. Şu anda şoruşturmaya ilişkin herhangi bir açıklama yapmayı gerektirecek durum yok. Olayın kim tarafından yapıldığı, niçin yapıldığını başsavcılığımız soruşturuyor" diye konuştu.

-"İddialar gündeme gelmedi"-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Candemir, basında olayın azmettiricisi olarak cezaevinde bulunan hükümlülerden Alaattin Çakıcı'nın geçtiği belirtilerek, ziyarette cezaevi müdürü Çapacı'nın bu konuda bir bilgi sunup sunmadığına ilişkin soru üzerine, "Hayır. Kendisiyle o konuda herhangi bir şey konuşmadık" dedi.

Candemir, cezaevi müdürünün, daha önce Çakıcı ile tartışması ve tehdit edilmesine karşın savcılığa sikayette bulunmadığı iddiaların hatırlatılması üzerine de "Benim o konularda bir bilgim yok. Basından okuduğumuz şeyleri bana soruyorsunuz. Kendisiyle şu an o konularla ilgili birşey konuşmadık. Biz sadece geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk" ifadelerini kullandı.

Candemir, saldırıyı nasıl değerlendirdiklerine ilişkin bir soruya "Ne amaçla yapıldığı soruşturma sonucunda ortaya çıkacak. Bu her zaman olan bir olay değil ama cezaevi müdürlerimizin yaptıkları görev itibariyle zaman zaman karşılaşılabilen olaylar" karşılığını verdi.

Olay nedeniyle bir güvenik artırımına gidilip gidilmeyeceği konusunda da değerlendirmelerde bulunan Candemir, "Emniyet birimlerimiz gerekli görürse koruma sağlayacaklardır" dedi.

Kaynak: AA