Çanakkale'den Kısa Kısa

Çanakkale - Lapseki'de bir araya gelen din görevlileri, deneyimlerini paylaştı.

Lapseki Müftüsü Remzi Karadoğan, Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen "tecrübe paylaşımı toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 2 yıl önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kendilerine gönderilen yazıda faaliyetleriyle etkili olan, öne çıkan personelin icraatlarını bildirilmesini istediğini söyledi.

Kendilerinin de ilçede yaşayan Roman vatandaşlarından oluşturdukları ilahi grubu projesini başkanlığa bildirdiklerini anlatan Karadoğan, "Bu projemiz kabul edildi ve arkadaşımız şu an Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde toplantılara katılıyor, çalışmalarını anlatıyor. Bugün de imam arkadaşlarımız tecrübelerini paylaşacak" dedi.

Karadoğan'ın konuşmasının ardından Uşak, Balıkesir ve Ezine'de görevli imamlar görev yaptıkları süredeki çalışmalarını ve anılarını diğer imamlarla paylaştı.

-Ayvacık panayırı

Ayvacık'ta geleneksel hale gelen hayvan ve emtia panayırı binlerce kişiyi ağırladı.

Ayvacık'ın dışında çevre il ve ilçelerinden panayıra gelen binlerce kişi 3 gün boyunca alışveriş yaparak ihtiyaçlarını karşıladı. Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, panayırı binlerce kişinin ziyaret ettiğini belirterek, "Geçen yıla oranla bu yıl panayırımızı daha çok ziyaret eden oldu. Çanakkale'nin dışından bile yüzlerce kişi geldi. Ayvacık'tan geçip, Assos ve Gülpınar'a giden turistler dahi panayır alanına girip, alışveriş yaptı. Geleneğimiz uzun yıllar sürüyor ve sürecek de" dedi.

Kaynak: AA