Bilecik'ten Kısa Kısa

Bilecik – Gölpazarı ilçesinde, İmam Hatip Liseleri arasında "Güzel hutbe okuma" yarışması düzenlendi.

Gölpazarı Osmangazi Camisi'nde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gölpazarı İmam Hatip Lisesinin koordinasyonunda yapılan yarışmaya, Bilecik Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesi, Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Gölpazarı İmam Hatip Liseleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Vahit Arslan ve okul müdürlerinin katıldığı yarışma sonunda birinciliği Gölpazarı İmam Hatip Lisesinden Mübarek Ölmez, ikinciliği Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ferhat Doğan ve üçüncülüğü Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesinden Rıdvan Süt kazandı.

Yarışma sonunda birinciye çeyrek altın, ikinciye 100 lira ve üçüncüye 50 lira para ödülü verildi.

Ayrıca yarışmaya katılan okullara kitap seti ve katılım belgesi verildi.

-Pazaryeri'nde, "Anneler günü" ve "Yılsonu" etkinliği

Pazaryeri ilçesinde, anaokulu öğrencileri tarafından "Anneler günü" ve "Yılsonu" etkinliği düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'ndaki etkinliğe, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş İsmail Erdin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, daire ve okul müdürleri ile veliler katıldı.

Anaokulu Müdürü Fevziye Kayıhan, öğrencilerin hazırladığı etkinlikle kişisel ve sosyal becerilerini geliştirdiklerini belirterek, doğdukları ilk günden bugüne kadar hayatın anlamı olan çocukların, eğitimin ilk basamağını oluşturan anaokulu eğitimi ile eğitim-öğretimin temelini attıklarını söyledi.

Etkinlik, öğrenciler tarafından hazırlanan şarkı, şiir ve gösterilerin ardından kendi yaptıkları hediyeleri alkışlar eşliğinde annelerine vermesiyle sona erdi.

Kaynak: AA