Bayburt Üniversitesi’nden “Vergi Denetim” Paneli

Bayburt Üniversitesi öğrencilerine Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı uzmanları ve müfettişlerince “vergi müfettişliği mesleği” konusunda bilgi verildi.

Bayburt Üniversitesi tarafından Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme paneline üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı uzmanları ve müfettişlerince, İktisadi ve İdari Bilimler ile Mühendislik Fakültelerinde eğitim gören öğrencilere yönelik verilen panelde kurumun amacı, yapısı, görevleri ve işleyişinin yanı sıra vergi denetimleri, vergi kaçakçılığıyla mücadele hakkında bilgiler verildikten sonra bir meslek olarak ‘vergi müfettişliği’ ve ‘kamu ve özel sektörde kariyer imkanları’ üzerine konuşuldu.

Panelde söz alan Vergi Denetim Kurulu Başkanı ve Müfettişleri, vergi müfettişliğinin güncelliğini ve saygınlığını yitirmeyen, kariyer imkanı sunan bir meslek olduğunu ifade ederek, gençlere meslek seçimlerini yaparken müfettişliği de rahatlıkla tercih edebileceklerini belirtti ve “Kendine güvenen, üreten, yaptığı işten sonuç almak ve kendini geliştirmek isteyen gençleri bu değerli mesleğe bekliyoruz. Sıradan bir meslek olmayan bu dalı, hepinize tavsiye ediyoruz” diye konuştular.

Vergi müfettişlerinin eğitimi, yeterlikleri ve başmüfettişliğe atanma yollarının aktarıldığı panel, öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi. Panele katılanlara vergi müfettişlerinin eğitimi, yeterlikleri, çalışma ortamı ve özlük hakları ile ilgili bilgileri içeren Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na ait kitapçıklar dağıtıldı.
Kaynak: İHA