82. İzmir Enternasyonal Fuarı'na Doğru

İzmir - Bu yıl 29 Ağustos - 8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 82. İzmir Enternasyonal Fuarı etkinlikleri kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen masal ve öykü yarışmasına 123 başvurunun yapıldığı bildirildi.

İZFAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, başvuruları 24 Mayıs 2013 tarihinde sona eren yarışmanın, İzmir genelinde, ilkokul ve ortaokul olmak üzere iki ayrı kategoride yapıldığı belirtildi. 67 ilköğretim ve 56 ortaokul öğrencisinin katıldığı masal ve öykü yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin 4 Haziran Salı günü düzenlenecek törenle verileceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, çocuklara yönelik fuar farkındalığı oluşturmak için ilk ve orta öğretim okullarına yönelik, "Benim Fuarım" konulu masal ve öykü yarışması düzenlediklerini belirtti.

Geçtiğimiz yıl gençlere ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Örs "Bu yıl 82'nci İEF'de gençlerden sonra çocuklara da ulaşmayı hedefliyoruz. Fuarın gençlerle, çocuklarla, kısacası gelecek kuşaklarla buluşması için çaba harcıyoruz. Bugünden fuar farkındalığı oluşturmak istiyoruz" dedi.

Mehmet Şakir Örs, her biri kendi alanında uzman kişilerden oluşan seçici kurulun yaptığı titiz çalışma sonucunda dereceye girenlerin belirlendiğini, öğrencilerden çok seçkin eserlerin geldiğini dile getirdi.

Kaynak: AA