6. Uluslararası Öğrenci Buluşması Kayseri'de

Kayseri - Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneğinin organize ettiği öğrenci buluşmaları, 1 Haziran Cumartesi günü çeşitli etkinliklerle başlıyor.

Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mücahit Bulut, 150'den fazla ülkeden yaklaşık 35 bin misafir öğrencinin bulunduğunu KUDER çatısı altında Mozambik'ten Moğolistan'a, Endonezya'dan Moritanya'ya kadar 60'ın üzerinde ülkeden bin 500 öğrenci ile büyük bir aile oluşturduklarını söyledi.

Bulut, bu yıl 6'ncısını düzenleyecekleri Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliğinin, Meydan Parkı'nda 1-2 Haziran cumartesi ve pazar günleri yapılacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Etkinlikte, 60 ülke Kayseri halkına tanıtım faaliyeti yapacak. Cumartesi günü yapılacak olan açılış programına bakanımız Taner Yıldız, devlet erkanları ve gönüllü teşekküller de katılacaktır. Öğrenciler kendi ülkelerinin tanıtımlarını yaparak, ezgilerini, yöresel yemeklerini Kayseri halkıyla paylaşacak. Güneydoğu Asya'dan Balkanlara, Afrika'dan Orta Asya'ya pek çok ülkenin yemek kültürünü tatma ve tanıma imkanına sahip olacaklar. Bu etkinliğimizle Kayserili hemşehrilerimizin yabancı ülkelerden şehrimize gelen misafir öğrencilerimiz ile onların ülkeleri hakkında farkındalık oluşturmak istiyoruz. 6.Uluslararası Öğrenci Buluşması'nda bazı ülkelerin tanıtımı için çadırlar da kurulacak. Ekinliklere bin civarında bir katılım bekliyoruz."

Kaynak: AA