6. Uluslararası Öğrenci Buluşması

Samsun - Samsun'da düzenlenen 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliğine katılan öğrenciler, ülkelerinin kültürlerini açtıkları stantlarda tanıttılar.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ve Türkiye'de öğrenim gören 40 ülkeden 300 öğrencinin katıldığı etkinlikte, ülkelerine ait yöresel kıyafet ve yiyecekleri tanıtan yabancı öğrenciler, dans gösterileri sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Somalili Hasan Abdullah Rezzak Ahmet’in Kuran-ı Kerim okumasıyla devam etti. Amasya mehteran takımı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Copoeira Topluluğu, sergiledikleri gösterilerle beğeni topladı.

Vali Hüseyin Aksoy, programda yaptığı konuşmada, öğrencilere ve etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Ondokuz Mayıs Üniversitemizin 42 bin öğrencisi var, ayrıca yabancı öğrenci konusunda önemli bir sayıya ulaşmıştır. Üniversitemizde 64 ülkeden bin 264 öğrenci eğitim görmekte. Bu açıdan uluslararası öğrencilerin buluşma noktalarından birinin de Samsun olması önemli ve anlamlıdır" dedi.

Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Yrd. Doç. Menderes Kabadayı ise amaçlarının Samsun ve Türkiye'ye eğitim için gelen öğrencilerin yabancı olarak görülmemeleri, derslerinde başarılı olmaları ve Türkiye’yi ikinci vatanları olarak görmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Yarın sona erecek etkinliğe, Vali Aksoy'un yanı sıra AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: AA