Türk Mitolojisini Tuvallere Yansıttılar

Edirne - Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, Şaman motiflerinden Gök Tanrı inancına pek çok mitolojik figürü tuvallerine taşıdı.

TÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Sınav, İlhan Koman Resim ve Heykel Sergi Salonu'ndaki resim sergisi açılışında yaptığı konuşmada, başarının, biri, kimsenin yapamadığı bir işi yapmaktan, diğeri de herkesin yaptığı işin daha iyisini yapmaktan geçen iki yolu olduğunu söyledi.

Genç bir kadrosu olan güzel sanatlar fakültesinin herkesten farklı ürünler sunmasının başarıdan kaynaklandığını ifade eden Sınav, başarılı sanatsal ürünlerin ortaya çıktığını kaydetti.

Fakülte öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Deveci de mitoloji deyince akla hep batı sanatının geldiğini çünkü Türkiye'de mitolojinin sanata yansımadığını belirtti.

Sözlü edebiyatla günümüze kadar gelen Türk mitolojisinin sanata çok yansımamasının çeşitli nedenleri olduğunu bildiren Deveci, "Bizim çocuklar Zeus'u daha iyi biliyorlar. Çünkü batılı sanatçılar bunu şiirden resime, müzikalden tiyatroya hep yansıtmışlar. Biz bu düşüncede olan mitolojiyi görsele dönüştürdük" dedi.

20 yağlı boya eserin bulunduğu sergi, hafta başına kadar açık kalacak.

Kaynak: AA