Sinop Valisi Köşger Görevine Başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan son valiler kararnamesi ile Sinop'a atanan Yavuz selim Köşger, bugün görevine başladı.

Ankara'dan karayoluyla Sinop'a gelen Vali Köşger, ilk olarak saat 16.30'da Sinop merkez Kabalı köyünde İl Jandarma ve Alay Komutanı Albay Osman Coşkun, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Vali Yardımcısı Hıdır Kayveci ile Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğlu tarafından karşılandı. Daha sonra Sinop Valiliği'ne hareket eden Köşger için valilik önünde saat 17.00'de karşılama töreni düzenlendi.

Vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum müdürleri ile valilik çalışanları ve bazı STK temsilcileri tarafından karşılanan Köşger, polis mangasını selamlaması karşılama heyeti ile tek tek tokalaşması ardından valilik makamına geçti

Yeni makamında ilk kez basın açıklaması yapan Vali Yavuz Selim Köşger, adeta bir şantiyeye dönen Sinop'un tarihten gelen önemini devam ettireceğine inandığını ve bu konuda kendisinin de gayret göstereceğini söyledi.

Sinopluları selamlayarak konuşmasına başlayan Köşger, "Tüm Sinoplu hemşehrilerime selam, sevgi ve muhabbetlerimi iletiyorum. Sinop'a atandığım günden itibaren bana söylenen en önemli şey çok şanslı olduğum. Çok huzurlu, çok güzel, çok asude bir şehre gittiğim ve orada huzur, mutluluk içinde bir görev yapacağımı herkes söyledi.

Benden önce bu ilde görev yapmış vali ağabeylerim de, vali beylerde; Sinop'ta vazife ve görev yapmaya doyamadıklarını ifade ettiler. İnşallah biz de aynı duygularla tüm Sinopluları hiçbirini birinden ayırt etmeksizin hizmet etmek üzere buraya geldik. Aynı duygularla hizmetimizi devam ettirir ve buradaki görev süremizi aynı mutluluk ve huzur içinde tamamlayarak başka bir vazifeye doğru gideriz" dedi.

Sinop'a şanslı bir dönemde geldiğini kaydeden Vali Köşger, "Bir kere Milattan Önce bin 500 yıl toplam 6 bin 500 yıllık bilinen tarihi içerisinde Sinop hem önemli bir liman, hem de önemli bir merkez olmuş. Bu il, bugün de yine hak ettiği yeri almak üzere, birtakım faaliyetlerin yanında, bir takım çalışmaların hızlı bir şekilde yürütüldüğü bir il. İl sınırından bu yana gözlemlediğim ve yazılı metinlerden okuduğum kadarıyla bir şantiyeye dönmüş vaziyette. Ben tarihten gelen önemini Sinop'un yine devam ettireceğini, bunun ivme kazanarak, artarak devam edeceğini düşünüyorum. Şehirlerde tıpkı canlı organizmalar gibi. Onların nasıl damarları sağlıklı ise, sinir sistemleri sağlıklı ise, kendileri sağlıklı olabiliyorlarsa, Sinop'ta da hızlı bir altyapı çalışması ile adeta Sinop'u besleyen damarlar açılıyor. Yollar inşa ediliyor. Biran önce bu yolların bitirilmesi ve Sinop'un ekonomik anlamda hak ettiği yere ulaşması açısından ivme kazanması gerekiyor. Sinop'ta, brifinginde gördüğüm kadarıyla tarım sektörünün ildeki yeri yüzde 72’ler mertebesinde. Sanayi sektörü yüzde 8 ve hizmet sektörü de yüzde 20'ye tekabül ediyor. Bütün gelişmiş ülkelerde ve illerde bu yüzdeler, bunun tersine dönmesi lazım. Yani sanayi ve hizmetler sektörünün yüzde 80'lere ulaşması, tarımın bu hisse içindeki oranının yüzde 20'lere düşmesi lazım. Tarımı geriletmeden hizmet ve sanayi sektörünü ilerletmemiz lazım. Bunun altyapıları hızlı bir şekilde yapılıyor. Hizmet sektörüne özellikle öncelik vermemiz gerektiğinin kanaatindeyim" diye konuştu.

Sinop'ta 22 milyar dolar maliyetle kurulacak olan Türkiye'nin ikinci nükleer santralinin de ülke ve Sinop için önemli olduğunu vurgulayan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger sözlerini söyle tamamladı: "Sanayileşme noktasında bir devlet projesi olan nükleer santral anlaşması yapıldı. İnşallah en kısa sürede faaliyete geçer ve Sinop'a hak ettiği ivmeyi kazandırır. Bu noktada bütün Sinoplularla el ele gönül gönüle, her bir fertle herkes üzerine düşen vazifeyi yaparak Sinop'un daha güzel günlere gitmesi için gereken çalışmayı yapacağız. Hep birlikte yapacağız bunu. El ele gönül gönüle yapacağız. Bütün Sinoplulara selam ve hürmetlerimi iletiyorum."
Kaynak: İHA