Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılar

Elazığ - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılara ilişkin, "Başbakanımızın da vurguladığı gibi mutlaka Türkiye Cumhuriyeti, bu olayların peşini bırakmaz. Bunları yapanlar, uygun zamanda ve zeminde bunun karşılığını mutlaka göreceklerdir" dedi.

Bingöl'de gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemelerin ardından Ankara'ya gitmek üzere geldiği Elazığ Havalimanı'nda, gazetecilere açıklamalarda bulunan Yılmaz, Suriye'de yaşananların tarihi bakımdan dönüm noktası, insani ve siyasi anlamda ise büyük bir dönüşüm olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, Suriye'deki iç savaşla ilgili tarihi sorumluluğunu yerine getirdiğini ve zulüm ortamından kaçan insanlara kucak açtığını dile getiren Yılmaz, Esed rejiminin geçici, oradaki halkın kalıcı olduğunu vurguladı.

Yılmaz, zulümden kaçanlara, yüzyıllarca aynı şemsiye altında yaşamış kültürler, aynı kültürü, değerleri ve medeniyeti paylaşan insanlar olarak kucak açtıklarını ifade ederek, "Bunun dışında bir tavır ne Türkiye'ye yakışır ne de Türkiye'den beklenir. İnanıyorum ki bu dönemde Türkiye'nin ve Türk halkının yaptığı fedakarlıklar, Suriye halkı tarafından hiçbir zaman unutulmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin alelade bir ülke olmadığını belirten Yılmaz, belli bir tarihten geldiğini ve köklü bir geçmişe sahip olduğunu bildirdi.

Mevcut ortamın, Suriye'nin kendi içinden kaynaklandığına dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"Elbette kısmen de olsa bize de bazı acı hadiselerle yansıyor. Bu vesileyle tekrar Reyhanlı'da o hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, halen yaralı olanlara acil şifalar, bütün yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Başbakanımızın da vurguladığı gibi mutlaka Türkiye Cumhuriyeti, bu olayların peşini bırakmaz. Bunları yapanlar, uygun zamanda ve zeminde bunun karşılığını mutlaka göreceklerdir."

Kaynak: AA