Perde Mahkumlar İçin Açıldı

Turgutlu Belediyesi Tiyatro Topluluğu sosyal sorumluluk projesi kapsamında sahnelendiği süre boyunca takdir toplayan “Töre" oyununu bu kez cezaevi mahkumları için sahneledi.

Foça Yarı Açık Cezaevinde sahnelenen oyuna Foça Cezaevi Müdürü İsmail Şahin, cezaevi yöneticileri, personel ve 300’e yakın mahkum katıldı.

Turgutlu Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen oyun mahkumlar tarafından izlendi. “Töre" oyunu Turgutlu dışında ilk kez sahnelenirken oyuncuların performansları beğenildi. Turgutlu Tiyatro Topluluğunun Sanat Yönetmenliğini Alpay Erdoğmuş yaparken toplam 14 oyuncu ile topluluk oyunlarını sahneliyor.

Turgutlu Tiyatro Topluluğunun Sanat Yönetmeni Alpay Erdoğmuş, "Bu oyunun bir cezaevinde sahneleniyor olması bizi ekstra motive etti. Turgutlu dışında ilk sahnelenen bu oyunda oyuncularımız gerçekten iyi bir performans sahneledi. Kader mahkumu olmuş insanlara dış dünyadan bir şeyler yansıtabilmek, bu duyguyu onlara yaşatabilmek bizleri mutlu etti. Bu süreçte cezaevi yönetimi bize oldukça yardımcı oldu. Turgutlu Belediyesi Tiyatro Topluluğu uzun vadede iyi işlere imza atacaktır” dedi.

Kaynak: İHA