Korkmaz, “aktaş Birinci Öncelik Olmalı”

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Korkmaz “Ardahan için öncelikli konu Aktaş Sınır Kapısı olmalıdır” dedi.

Ardahan Üniversitesi rektörlük binasındaki makamında gazetecileri kabul eden rektör Korkmaz, Aktaş Sınır kapısındaki çalışmaların bir an önce başlayıp tamamlanarak, kapının aktif hale getirilmesinin gerektiğini belirtti.

KUNİB’in Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen 3. Olağan Kongresinde gördüğü ilgiyi ve Ardahan Üniversitesinin geldiği noktayı gazetecilerle paylaşan Rektör Korkmaz, Ardahan için gelişmenin önünü açtıklarını ve buna Ardahanlının da destek vermesinin gerektiğini söyledi.

AKTAŞ BİRİNCİ ÖNCELİK OLMALI
Yıllardır prosedürleri bir türlü tamamlanamayarak açılamayan Aktaş Sınır kapısının bir an önce açılmasının gerektiğini belirten Korkmaz “ Aktaş Kafkasya’ya ve orta Asya’ya açılan en önemli kapıdır. Aktaş’ın açılması demek 2 saat sonra Tiflis’e, 3 sonra ise Azerbaycan’a gitmek demektir. Aktaş’ın açılmasıyla birlikte eski ipek yolu yeniden canlanacak ve Ardahan bu pastadan en büyük payı alacaktır. Ardahanlılar için Aktaş Sınır kapısının açılması birinci öncelik olmalıdır. Bunda en büyük görev ise siz gazetecilere ve sivil toplum kuruluşlarına düşmektedir” dedi.

ARDAHAN’IN EN GÜZEL YERİNE CEZAEVİ
Ardahan’ın en güzel yerine cezaevi yapıldığına da değinen rektör Korkmaz, “Şuan ki Üniversitesi kampüsünün olduğu yerin yanına yani Ardahan Kalesinin üst tarafına cezaevi yapılıyor. Hatta temel bile attılar. Buna Ardahanlılar izin vermemelidirler. Oraya villalar yapılsın ve adliyede görevli savcılara ve hakimlere tahsis edilsin. Bunun için gerekirse Ardahan halkından yardım toplansın.Yeter ki oraya hapishane yapılmasın. Oraya hapishane yapılması demek Ardahan’ın geleceğine dinamit koymak demektir. Ardahanlılar bunu izin vermemeli üzerlerine düşen her şeyi yapmalıdırlar” dedi.

Kaynak: İHA