Biad Üyeleri, Makedonya'dan Döndü

Çanakkale - İş gezisi amacıyla Makedonya'ya giden Biga İşadamları Derneği üyeleri, yurda döndü.

Dernek Başkanı Furkan Şanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 günlük gezi süresince tarihi ve turistik mekanları gezdiklerini belirterek, Üsküp'te bulunan Makedonya-Türkiye Ticaret Odasını ziyaret ettiklerini bildirdi.

Makedonya'da arazilerin büyük bölümünün boş olduğunu, özellikle paketleme ve soğuk hava depolarına ihtiyaç olduğunu belirten Şanlı, ülkedeki yetkililerin bunu birçok kez dile getirdiklerini ve Türk iş adamlarına çağrıda bulunduğunu anlattı.

Şanlı, bu ülkede bin dönüm arazinin 500-600 dolara satın alınabileceğini öğrendiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Tapu almada hiçbir sıkıntı yok. Tarım için çok elverişli araziler var. Su sıkıntısı hiç yok. Amasya elmasına benzeyen bir elma cinsinin yılda 750 bin ton üretildiğini ancak soğuk hava deposu olmadığını öğrendik. Atıl durumda olan konserve fabrikasının, Türk iş adamları tarafından alınıp işletilmesini arzu ettiklerini öğrendik. Dünyanın en güzel domatesinin Çanakkale’de yetiştiğini söyleriz fakat şunu kesinlikle söyleyebilirim ki en iyi domates, Makedonya'da yetişir. Biber, soğan, patlıcan ve şeftali için de aynı şeyi söyleyebilirim. Türkiye'de kesinlikle 10 dolardan aşağı alamadığımız siyah üzüm var. Tadı, görüntüsü, taneleri çok güzel. Konut sektöründe açık var. Konut fiyatlarının metrekaresi bin ile bin 500 dolar arasında değişiyor."

Kaynak: AA