Başkan Evcilmen Akşehirlilerle Buluştu

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “Hemşehri Dernekleri Toplantıları” kapsamında Akşehirliler Derneği’ni ziyaret etti.

Akşehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantı, Nasrettin Hoca skeciyle başladı.

Akşehirliler Derneği Başkanı Tuncay Kesim, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’e ziyaretin anısına plaket verirken, Kurtuluş Savaşı’nda Batı Cephesi Karargahı olan Akşehir’de 9 ay 10 gün süren savaş hazırlıklarının anlatıldığı bir dizi kitap hediye etti. Cumhuriyet tarihi ve Ulusal Kurtuluş Savaşı’yla ilgili anı ve kitapların neredeyse tümünü okuduğunu dile getiren Başkan Evcilmen Akşehir’in kurtuluş savaşındaki önemine ve yerine dikkat çekti. Kurtuluş savaşıyla başlayan mücadele ve onun öyküsünün unutturulmaya çalışıldığını dile getiren Başkan Evcilmen, “Biz Cumhuriyeti seviyoruz. Cumhuriyetin kazanımlarından büyük keyif alıyoruz. Cumhuriyet bizim yaşama nedenimiz” dedi.

Akşehirlilerin Nasrettin Hoca’nın torunları olarak Antalya’ya ironi ve hiciv sanatıyla kültürel bir zenginlik kattığını dile getiren Başkan Evcilmen, Akşehirlilere Muratpaşa Belediyesi hakkında bilgi verdi. Muratpaşa Belediyesi’nin hiç borcu olmadığını, alacaklarının çok olduğunu ve kasasında parasının bulunduğunu belirten Başkan Evcilmen, “İstediğimiz zaman, istediğimiz büyüklükte bir projeyi uygulayacak güce sahip belediyeyiz” diye konuştu.

Akşehirliler Dilek Sabancı Spor Salonu’nun yıkılarak bir stat projesi başladığı ve projeyle ilgili Antalyalılara bilgi verilmediğini belirtti.

Bu konunun 5 yıldır kentin gündemini meşgul ettiğini dile getiren Başkan Evcilmen, “Orada 6 tane saha vardı. Yerle bir edildi. Bitmek üzere olan bir Kapalı Havuzu yıktılar. Sonra bir daha yapıldı. Sonra bir daha yıkıldı. İki kere havuz yıkıldı. Bugün bir havuz inşaatı 20 Milyon TL’dir. 40 milyon TL’yi çöpe attılar” dedi.

Tüm bu yıkımların bir stat yapımı karşılığında Avrupa’nın en büyük AVM’sini inşa etmek olduğunu hatırlatan Başkan Evcilmen, “Açtığımız davayı kazandık. TOKİ tek başına stat yapımına girişti. Stat yeri orası ya da başka bir yer olabilir. Ama bunun için iki kere havuz, bir tane kapalı salon, 6 sahayı yıkmak gerekir miydi? Bir projenin uygulanabilir olup olmadığını anlamak çok mu zor? Yönetim anlayışımız bu kadar geri mi?” diyerek tepki gösterdi. TOKİ’nin başladığı stat yapımının arkasından hangi konuyu gündeme getireceklerini merak ettiğini dile getiren Başkan Evcilmen, “Arkadan ne geleceğini çok merak ediyorum. Bu eski stat mı olacak? Yoksa yeniden Araştırma Hastanesi’ne yakın yerde dev bir AVM ve Residance mi inşa edecekler? Eğer böyle bir girişimde bulunurlarsa benim dava dilekçem hazır. Bekliyorum. Bu tür bir uygulamayla ilgili TOKİ’ye dava açılacaksa açarım” dedi.

İlaçlama, ulaşım konularında yaşanan sıkıntıları ilgili kurumlara ileteceğini dile getiren Başkan Evcilmen, Akşehirliler Derneği’nin Nasrettin Hoca adını taşıyan prestij park yapılması talebini olumlu karşıladı. Akşehirliler Derneği üyeleriyle birlikte belirlenecek bir yere bir Nasrettin Hoca Parkı yapma sözü veren Başkan Evcilmen, toplantı sonunda Akşehirlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA